Četvrtak, 20. Juni 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Seks se mijenja što je veza duža i to na četiri načina

Što smo duže s jednom osobom i naš seksualni život se mijenja i evoluira. Hoće li u vašem slučaju to biti na dobro ili loše, prosudite sami. Evo što se događa sa seksualnim životom kada dvije osobe održavaju dugogodišnju vezu…

1. Naučite da komunicirate

I vrapci na grani već znaju da ni dobar ni loš seks nisu zasluga ili krivica samo jednog partnera. Seks bi trebalo da se temelji na komunikaciji i izražavanju želja, a dublju komunikaciju svakako ćemo lakše uspostaviti s nekim koga volimo i s kime smo emocionalno povezani.

 • 2. Naučite šta volite

  Upravo zbog ovoga je važno komunicirati. Ponekad je zabavno provoditi sate istražujući šta partner voli, ali često je najbolje neke stvari jednostavno reći. Što ste duže s partnerom, postaje vam bitnije da naučite kako da ga zadovoljite – što je i logično, jer onoga prema kome osjećamo dublje emocije, želimo da usrećimo na svaki način (a trebalo bi da i on želi isto).

  3. Postanete samopouzdaniji

  Ako znamo šta će nas seksualno zadovoljiti i s partnerom imamo odnos pun poštovanja i prihvatanja, lakše ćemo se opustiti i isprobati neke nove stvari ili pokušati da ostvarimo naše ili njegove skrivene fantazije. Neke žene mogu iskusiti orgazme tek kad dostignu određeno seksualno samopouzdanje, a to mogu samo s osobom s kojom se osjećaju opušteno i sigurno.

 • 4. Možda će vam postati dosadno

  I to je moguće. Rutina nas ponese i počnemo više pažnje da obraćamo na neke druge stvari, pa atmosfera u krevetu može da zahladni. U tom slučaju vrijeme je da poradite na intimnoj bliskosti, za šta je potrebno ono što ste već vjerovatno stekli, a o čemu smo pričali u tački 1 – komunikacija.

  Uz malo truda i eksperimentisanja, sve se može spasiti. (Metro)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,