Nedjelja, 5. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Sedmogodišnja djevojčica poslala pismo šefu “Googlea” i na veliko iznenađenje dobila odgovor

Sedmogodišnja Chloe Bridgewater poslala je pismo na adresu jedne od najvećih kompanija svijeta “Google” podjelivši u njemu svoje želje. Ubrzo zatim dobila je i odgovor.

“Dragi šefe Gugla, zovem se Chloe i želim da radim u ‘Googleu’ kada porastem. Tata mi je rekao da kod vas mogu da sedim na džakovima za sjedenje i spuštam se niz tobogam. Volim kompjutere i robote, a imam i tablet na kome često igram igrice”, stoji u pismu ove djevojčice kojoj je želja i da radi u fabrici čokolade, ali i da se takmiči u plivanju na Olimpijskim igrama.

Njeno pismo ubrzo se proširilo društvenim mrežama, a zatim je stigao odgovor iz samog “Googlea” potpisano imenom izvršnog direktora Sundara Panchaija.

“Hvala ti mnogo što si poslala pismo. Drago mi je što ti se sviđaju kompjuteri i roboti i nadam se da ćeš nastaviti da učiš o tehnologiji. Ako budeš dovoljno vrijedna i pratila svoje snove, možeš da postigneš sve što zamisliš, od rada u ‘Googleu’ do plivanja na Olimpijskim igrama. Radujem se tvojoj prijavi za posao kada završiš školu”, napisao je Panchai u pismu.

Chloein otac Endy rekao je da su veoma bili iznenađeni odgovorom, ali i da je djevojčica veoma željela da pošalje pismo, kao i da je bistra, vrijedna i ima izražen preduzetnički duh. (buka.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,