Ponedjeljak, 6. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Sedam koraka kojima žene stvaraju blokadu u ljubavi

Postoji više koraka kojima žene uništavaju priliku da pronađu svog partnera, iako su uvjerene da sve rade kako treba. Ukoliko se u tim koracima prepoznajete, vaša samoća nema veze sa nedostatkom sreće u ljubavi, već sa vašim karakterom, piše Lepota i zdravlje.

1. Mislite da zaslužujete manje

Ukoliko mislite ovo, već ste na putu ka neuspjehu, jer ukoliko mislite da ne zaslužujete pravu stvar, nećete je ni tražiti!

2. Pristajete na minimum

Kada sebi jednom spustite standard, počećete da pristajete na bilo šta, a sami to nikako ne zaslužujete.

3. Ograničavate se

Na svijetu je toliko ljudi, a vi ste zapeli baš za jednog, koji vas ne primjećuje i puštate godine da prolaze! Vrijeme je da proširite vidike, počnete da upoznajete druge momke i date i sebi  i drugima šansu.

4. Lojalni ste onima koji vas ne poštuju

Morate razviti svijest o sebi. Potrebno je da znate da zaslužujete poštovanje i pažnju, a ne da se zadovoljite ma čim.

5. Živite u zatvorenom krugu

Padate isključivo na nedostupne, nedostižne i nezainteresovane, opasne momke i očekujete da ćete ih baš vi promijeniti. Kad vas povrijede, lijek tražite u nekom drugom, koji je isti kao oni. Ne možete očekivati da će stvari biti drugačije ako stalno ponavljate iste greške.

6. Igrate igrice

Svoje ili njegove, potpuno je svejedno. Ako aktivno učestvujete u igranju igrica i mislite da je to prvi korak do ljubavi, a uvijek ćete se razočarati. Igrice igraju oni koji ne žele ništa ozbiljno, i to je sasvim u redu. Ukoliko želite nešto dugotrajno, igranje igrica je pogrešan pristup.

7. Ostajete i kad je odlazak jedino ispravno rješenje

Nije lako napustiti vezu koja nije dobra, ali je neophodno. Ako ostajete u odnosu za koji znate da ne funkcioniše, uništavate šanse za neki bolji izbor.

Promijenite ove loše navike kod sebe, radite na sebi i pripremite se za pravu ljubav! (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,