Srijeda, 29. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sedam ideja koje će vam donijeti dodatni prostor u spavaćoj sobi

Preuzmite sliku

Bilo da je riječ o nedostatku ormara, ladica ili visećeg prostora, ponekad nas takve “sitnice” znaju držati budnima noću.

Međutim, postoje rješenja koja će vam pomoći da izvučete maksimum iz prostora koji imate i da svaka stvar napokon dobije svoje mjesto, a vaš prostor za spavanje postane savršen.

U nastavku pročitajte sedam prijedloga koji bi vam mogli olakšati taj put.

1. Na dno kreveta stavite policu u koju možete da odlažete stvari

Pronađite policu koja je jednake visine kao i vaš krevet i postavite je na njegovo dno te napunite stvarima koje vam inače stvaraju gužvu po sobi. To mogu biti knjige, ukrasni jastuci, ćebat… U prazne djelove možete staviti i korpe te u njih odlagati stvari. Klupica će vam dobro doći i kao mjesto na koje možete sjesti.

 • 2. Vrata pretvorite u prostor za odlaganje

  Kupite kuke za vrata ili na njihovu unutrašnju stranu postavite šipku i objesite stvari koje obično završavaju na vašoj fotelji ili stolici poput torbi, jakni, košulja, kišobrana…. Pripazite samo da vaša vrata ne postanu neuredno i pretrpano mjesto.

  3. Postavite police blizu plafona

  Ako vam hronično nedostaje prostora, postavite police što više na vašim zidovima. Na taj način neće vam smetati dok se krećete po sobi, a biće odlično mjesto za odlaganje stvari, posebno onih koje ne koristite svaki dan.

  4. Maksimalno iskoristite noćne ormariće

  Ako u sobi želite imati noćne ormariće prilikom kupovine, pazite da oni budu što više iskoristivi. Kupite ormariće s ladicama tako da na njih i u njih možete odložiti što više stvari, kao što su nakit, donji veš, čarape…

 • 5. Koristite korpe za odlaganje

  Idealne su za sve one stvari koje preko dana držite na krevetu, poput prekrivača ili ukrasnih jastuka. Prije spavanja sve ih odložite u korpe i izbjegnite nered u spavaćoj sobi koji, između ostalog, negativno utiče na san.

  6. Kupite krevet ladicama

  Kreveti sa ladicama odlični su pomagači kada želite što bolje iskoristiti svaki centimetar spavaće sobe. U tim ladicama čuvajte posteljinu, odjeću koju trenutno ne nosite, dječje igračke…

  7. Koristite organizatore za ormare

  Zahvaljujući organizatorima vaši ormari postaće uredniji i organizovaniji, pa će u njih stati i više stvari. Osim toga, teže će se stvarati nered koji često završi na krevetu, fotelji, stolici… jer ćete mnogo lakše i brže pronalaziti stvari koje vam u tom trenutku trebaju. (Zadovoljna.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,