Četvrtak, 30. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Savjeti za muškarce: Kako je dovesti do orgazma?

Preuzmite sliku

Da na samom početku razjasnimo jedno – savršen sex ne postoji … doduše možda postoji u porno filmovima, ali morate znati da je tu u pitanju samo dobra gluma, a ne čisti fizički kontakt. Pa šta sada?

Svakoga dana dobijate mnoštovo savjeta sa raznih strana kako to napraviti na najbolji način, tako da ni sami ne znate šta je najbolje od svega toga. Da bi vam pomogli, ekipa portala Eros.ba, je sve te svjete svela na tri kategorije, koje će vam malo pojasniti stvari …

Predigra

Obavezan dio, ukoliko želite da žena o vama sutra priča kao dobrom ljubavniku. Predigru možete preskočiti samo kada se dogodi „seks na brzaka“, pa i nemate vremena za to, ali u svim drugim slučajevima ne preskačite je. Kako početi?

Pa u principu predigra počinje i prije nego što završite u krevetu, u zavisnosti od statusa veze ljubavnika može početi čak i razmjenjivanjem seksi SMS poruka, pa pogledima, slučajnim dodirima … i sve tako dok ne završite u krevetu. Morate imati na umu da se žene pale malo sporije i drugačije od nas muškaraca, i dok je nama dovoljno da vidimo dobru guzu ili sise … njima ipak treba malo više vremena i pažnje.

Kada ste već u krevetu, nemojte zapostavljati ni jedan dio njenog tijela. Koža je najveća erogena zona pa ako beš tačno ne znate šta pali vašu partnericu, onda će joj milovanje po osjetljivim dijelovima tijela i te kako prijati.

Erogene zone

Stvoren je veliki mit o ženskim erogenim zonama, koji i pomalo plaši muškarce, pogotovo one manje iskusne. Jedno je tačno i istinito, svaka žena reaguje na drugačiji način (da ne kažemo da svaka ima druge erogene zone, što bi bila potpuna laž, ali svaka ima svoju kombinaciju). Ako već ne znate šta posebno odgovara vašaoj partnerici imate dva provjerena načina da to saznate. Prvi je da je pitate, iako to možda čudno zvuči, to je jedan od najboljih načina da ne lutate po bespućima ženskog tijela. Drugi način je da ako već „lutate“ slušate njene uzdahe, jer na svaki vaš pozitivan dodir će drugačije reagovati, što vam može biti i te kako dobar vodič. Obavezno posebnu pozornost posvetite njenom intimnom području, jer ipak kod malo koje žene to nije jedna od najjačih erogenih zona. I ne zaboravite budite nježni sa povremenim blagim izlivima grubosti, koji će razbiti ustaljeni monotoni ritam vaših pokreta (bilo da ih činite rukama ili jezikom)

Seks

Na ovome mnogi padnu … da ne bi bilo samo „stavi, vadi“ morate i o ovom dijelu posebno razmišljati, naročito ako ste sa partnericom prvi put u krevetu. Nemojte misliti samo na to da sebe zadovoljite, jer ipak u krevetu vas je dvoje, ali nemojte se ni previše opterećivati sa pitanjem „jesam li dobar“. Jedno je bitno, sam čin nemojte pretvoriti u monotoniju, ali ni u cirkus. Kada ovo kažemo mislimo na slijedeće, nemojte cijelo vrijeme biti samo u jednoj pozi ali još gore, nemojte svakih par sekundi mijenjati položaje. Idealno bi bilo dvije do tri poze u toku odnosa, a ako već znate šta godi vašoj partnerici možete i unaprijed u glavi složiti njihov redoslijed, ali … nemojte se ponavljati svaki put, jer jednoličnost ubija svaku napaljenost.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,