Ponedjeljak, 26. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Savjeti za ljepotu žene kojoj niko ne vjeruje da ima 41 godinu

Preuzmite sliku

Savjete za njegu kože nam daje mama za koju svi misle da je u dvadesetim godinama.

Većina ljudi kad je vidi vjeruje da je u dvadesetim godinama, ali se ispostavilo da je duplo starija – i na svom izgledu može zahvaliti svojoj rutini njege kože.

Amber Lankaster je influenserka i model u The Price is Right, rekla je da zapravo ima 41 godinu, i svim njeni pratioci ostali su šokirani.

I iako izgleda kao da je otkrila eliksir mladosti, ona svoj izgled pripisuje ovim savjetima i sastojcima za njegu kože koje primjenjuje i koristi više od 15 godina.

Tretinoin krema

Prvo, Amber je otkrila da koristi kremu s tretinoinom, za koju tvrdi da je “potpuno promijenila njenu kožu”.

“Imam 41 godinu i zahvalna sam ovom malom pakovanju upravo ovdje“, dodala je ona.

Tretinoin može stimulisati proizvodnju kolagena i naučno je dokazano da mijenja vašu kožu i uklanja akne. Međutim, upozorila je da tretinoin nije za svaki tip kože i da će vam trebati recept od dermatologa.

Vitamin C serum

Zatim je izrazila svoju ljubav prema serumu obogaćenom vitaminom C, ali koji sadrži još neke sastojke u sebi koje nam preporučuje.

Ona je rekla: “Kombinacija svih ovih sastojaka je zapravo jako efikasna. Vitamin C je trenutno veoma moderan sastojak, ali nije uvijek efikasan.”

Treba naći serum koji sadrži bar 15 procenata čistog vitamina C, jedan procenat vitamina E i 0,5 procenata ferulne kiseline koja može spriječiti “pojavu finih linija i bora, gubitak čvrstoće i posvjetljuje ten“. (Zadovoljna.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,