Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Savjeti parovima da održe produktivnost dok rade zajedno od kuće

Preuzmite sliku

Provoditi više vremena sa partnerima može biti predivna stvar, ali može biti i izazovno, posebno ako ne komunicirate toliko sa drugima ili ne učestvujete u aktivnostima izvan kuće, piše Your Tango.

Jedan od glavnih zadataka s kojima se par suočava na početku svoje veze je otkrivanje koliko vremena treba svakoj osobi da bude sama. Dok se prilagođavate provoditi puno više vremena zajedno, mnogi od vas pokušavaju raditi i od kuće. Dakle, prirodno se stvari mogu još više zakomplicirati. Jedan od razloga za to je što vi i vaš partner vjerovatno imate vrlo različite radne navike i morat ćete smisliti kako prilagoditi međusobne potrebe i stilove, prenosi Tuzlanski.ba.

Pa, kako održavati produktivnost posla i spriječiti da se ne nervirate. Ovo je šest osnovnih savjeta parovima kako sačuvati svoju vezu i dalje imati najbolju produktivnost dok radite od kuće.

 • Sastavite raspored svaki dan

  Izrada plana pomaže svakom od vas da stvori ličnu strukturu i ciljeve. To olakšava poštivanje ličnog prostora i potreba vašeg partnera. Odvojite malo vremena za raspravu hoćete li, primjerice, imati pauze ili ručak i osigurajte vrijeme za važne sastanke. Također, identificirajte gdje će raditi svako od vas i poštujte radni prostor jedni drugih. To što ste pod karantinom ne znači da morate izgubiti svoju svakodnevnu strukturu.

 • Jasno komunicirajte o vašim individualnim radnim potrebama i očekivanjima

  Htjet ćete biti sigurni da komunicirate sa svojim osobnim potrebama i ritmom. Budite spremni učiniti isto za svog partnera. Također je korisno razumjeti i poštovati stil rada vašeg partnera. Na primjer, možda biste željeli da imate muziku u pozadini dok radite, ali partneru će možda trebati potpuna tišina. Ili možda volite da radite česte pauze dok radite, dok vaš partner možda radije radi dugotrajno bez prekida.

  Budite oprezni s prekidima

  Može biti primamljivo dijeliti uzbudljive ili značajne vijesti dok se događa. Ali tokom radnog dana, osjetljivost i tempiranje su presudni. Čak i kada se pojavi nešto zanimljivo, to ne znači da možete prekinuti partnera bez prethodne prijave s njima da vidite je li im dobro vrijeme. Iz tog razloga, pomaže predgovori o bilo kakvim prekidima, ma koliko bili mali, s izjavama poput: “Imate li minutu? Da li je ovo pravo vrijeme za razgovor?”

 • Jasno razlučite razliku između radnog i slobodnog vremena

  Kada linije između radnog i slobodnog vremena postanu mutne, nesporazumi i razočaranja neprestano poprimaju površinu. Ovo može stvoriti dodatni stres u vezi. To je još jedan razlog što kreiranje rasporeda može biti od pomoći. Možete se sjetiti da vaš partner ne želi razgovarati s vama trenutno jer oni još uvijek rade, a ne zato što vas ne cijene.

  Izdvojite vrijeme za prijateljstvo, zabavu i smijeh

  Kad se završi radni dan, pobrinite se da zakažete opuštanje i zabavu i da uvažavate potrebe svog partnera za jedinstvenim vremenom. Opet budite jasni i pažljivi jedni sa drugima.

  Budite prisutni

  Ovo je vrijeme kada morate tušiti svoje partnere ohrabrenjem i podrškom. Pokušajte svaki dan uzimati nekoliko minuta kako biste bili potpuno prisutni osobi sa kojom dijelite svoj život. Istinska veza može utjecati na veliki stres i anksioznost koji proizlaze iz izolacije, a da ne spominjemo da život čini vrijednim! Kada autentičnu vezu napravite kao osnovni sastojak svog dana, to jača snagu vašeg para. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,