Petak, 3. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Savjeti kako da lak na nogama traje duže

Preuzmite sliku

Nijedan lak na noktima ne opstaje dugo. Ipak, lak za nokte na nogama traje puno duže od onog na rukama, ali ni to nam nije dovoljno!

Ljeti većina žena želi imati lijepo urađena stopala, a lak za nokte je must-have. Međutim, šta god da radili on ne traje dugo. Zbog toga vam donosimo šest savjeta kako da lak traje mnogo duže.

Nokti moraju biti sasvim suhi

Bitno je da prije stavljanja laka, nokte očistite acetonom. Na taj način ćete ukloniti eventualne masnoće iz losiona za tijelo ili prljavštine. Nokti moraju biti sasvim čisti i suhi kako bi ih mogli ljepše nalakirati. Savjetujemo vam da ne lakirate odmah nakon kupanja, nego da sačekate sat ili dva.

Nanosite lak u tankim slojevima

Više tankih slojeva će trajati duže od jednog debelog, a također će i izgledati ljepše na noktima.

Vrh nokta premažite dva puta

Vjerovatno je da će se lak prvo oštetiti na vrhu nokta zato taj dio treba “pojačati”. Zvuči neobično, ali pomaže: nakon prvog sloja, pređite četkicom i odozgo po tankom (poprečnom) rubu nokta. Jeste da će se zamrljati i koža iznad nokta, ali to se na kraju može ukloniti štapićem za uši umočenim u aceton, piše 24sata.hr

Zaboravite na fen

Sigurno ste i vi nekad čuli da se lak brže suši ako koristite fen ili jednostavno pušete u nokte? To nije istina. Laku zapravo treba puno duže da se tako osuši.

Neka stopala uvijek budu hidrirana

Održavanje stopala hidriranim produžiće i vijek trajanja laku. Vrlo je važno da se krema nanese na stopala nakon tuširanja. Topla voda isušuje kožu, pa tako i područje oko nokta što može uzrokovati brže spadanje laka.

Koristite top-coat ili nadlak

Top coat ima ulogu da štiti lak i produži mu vijek. Međutim ni on ne traje vječno. Zato ga trebate nanositi svakih nekoliko dana. Na taj način će vaši nokti će izgledati sjajno. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,