Subota, 6. Juna 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Sarajevo: Studenti svake nedjelje na jutarnjoj molitvi osvajaju srca džematlija druge džamije (FOTO)

Studenti iz Bosne i Hercegovine, Turske, ali i drugih zemalja s namjerom da takav čin pređe u tradiciju, okupili su se jutros u džamiji u Sokolović Koloniji, u Sarajevu i klanjali sabah-namaz, javlja Anadolu Agency (AA).

Studenti su i u nedjelju, prije dvije sedmice, zajednički klanjali sabah-namaz u Gazu Husrev-begovoj džamiji. Cilj im je, kako kažu, svakog vikenda sabah-namaz klanjati u drugoj džamiji.

Yusuf Isler, student s Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS) za AA je kazao kako imaju namjeru ispuniti prazne džamije i učvrstiti veze između studenata.

 • “Kada smo tek počinjali bilo nas je oko 25-30. Osmijeh na licima džematlija koji su nas vidjeli, obradovao je i nas same. Cilj nam je i uspostaviti jedinstvo, povećati prisnost”, pojasnio je Isler.

  Njihov slogan “Svake sedmice jedno osvajanje”, zapravo predstavlja svake sedmice osvajanje duše džematlija druge džamije.

  Student Univerziteta u Tuzli Armin Okić smatra kako je sastajanje studenata vrlo važno.

  “Lijep je osjećaj svake sedmice sastati se u drugoj džamiji. Mladi u svojim gradovima trebaju posjećivati različite džamije“, smatra Okić.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,