Nedjelja, 20. Oktobar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Saputnici iz pakla: Deset tipova ljudi sa kojima ne trebate ići na odmor

Da se vaš odmor iz snova ne bi pretvorio u pakleni odmor, dobro pazite s kim ćete putovati.

Kad planiramo godišnji odmor, zamišljamo more, sunce i zabavu. Međutim, ako na odmor krenemo s pogrešnim osobama zna se dogoditi da od našeg odmora ne ostani ni “O”.

U nastavku pročitajte koje osobe trebate izbjegavati kad želite putovati.

Princeza

Osobe koje su jako razmažene, i misle da se svijet oko njih okreće. Oni su prava noćna mora na putovanjima. Nikad nisu zadovoljni, svemu pronalaze manu i ništa im nije dobro. Odmor će vam pokvariti sa svojim kukanjem i jaukanjem.

Opsjednuti kontrolom

Osobe koje su potpuni control freak-ovi će praviti spisak šta sve moraju spremiti, raditi i vidjeti na odmoru. Sve će organizovati i kontrolisati. Brinu oko svega, i ne znaju kako da se opuste. Ako putujete s osobom koja je opsjednuta kontrolom, lako je moguće da vaš odmor neće biti vaš, nego po planu te osobe.

Kraljica drame

Ovo su tipovi koji se ne znaju opustiti, uvijek su napeti kao da stalno iščekuju nešto loše. Čak i kada je sve u savršenom redu, oni će pronaći materijal za kukanje i širenje pesimizma. U svemu vide potencijalnu opasnost, čak u stvarima kao što je ubod komarca ili količina hlora u bazenu. Ako se pored takvog tipa slučajno razbolite, onda ste tek nastradali jer će vas poslati u bolnicu na sve moguće preglede, iako se možda radi tek o beznačajnoj prehladi, piše Gapyear.com

 • Zaljubljeni par

  Niko se ne želi osjećati kao treći točak ili višak, a upravo tako ćete se osjećati ako na put krenete sa friško zaljubljenim parom. Isto tako će biti i kad ste na odmoru sa samo jednom osobom, ona će po čitav dan “visiti” na telefonu i razgovarati sa svojom boljom polovicom, vas neće ni primjećivati.

  Netaktični

  Ovi tipovi osoba ne paze šta pričaju i kome pričaju. Lako se može dogoditi da ćete vi morati rješavati njihove probleme, ili ćete se nalaziti u situacijama koje vode prema fizičkom obračunu.

  Samo štede

  S jedne strane, jako je dobro s njima planirati put jer će uvijek naći najjeftiniju ponudu, jeftin hotel, hranu, kafiće i ostalo. Ipak, s druge strane njima jako teško pada da se odvoje od svog novca. Što znači da ćete vi češće plaćati, slušati cjenkanja ili biti vječno u potrazi za jeftinijom ponudom.

  Ovisnik o internetu

  Oni su opsjednuti “buljenjem” u ekran pa ćete se uz takve tipove osjećati suvišno kao i da ste na putovanju sa zaljubljenim parom. Ovisnici o internetu i lajkovima samo će gledati kako uslikati najbolji selfie ili što su jeli i pili, pa će to dijeliti na društvenim mrežama, a potom cijeli dan provjeravati koliko lajkova imaju. Ukoliko nestane struje i baterija se potroši, tek tada ste nadrapali – uši će vas boljeti od kuknjave, prenosi N1info.com

  Ovisnik o seksu

  Ovi tipovi su opsjednuti obilaskom noćnih klubova i u stanju su besramno flertovati izgovarajući toliko plitke fore da će vam biti neugodno. U slučaju da upoznaju novu osobu, na vas će zaboraviti sve do trenutka polaska kući.

  Vegan

  Zamislite kako je putovati s nekim ko jede samo hranu u kojoj nema ni trun sastojaka životinjskog porijekla. Vrlo brzo se odmor može pretvoriti umjesto uživanja na plaži, u potragu za odgovarajućom hranom.

  Guru za putovanja

  Tip osobe koji često putuje, pa smatra da zna najbolje sve. Zbog toga dijele savjete i pričaju anegdote o prošlim putovanjima svima koji (ne)žele slušati. Uvijek će se praviti najpametniji kad je riječ o putovanjima. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje