Petak, 15. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Samo jedna riječ pomoći će vam zadržati pozitivu i svakodnevno praktikovati zahvalnost

Preuzmite sliku

Model i glumica Molly Sims fokusirana je na pozitivno razmišljanje čak i u ovim izazovnim vremenima. Bivša zvijezda iz serije Las Vegas (46) vjeruje da promjenom svojih misli može podsjetiti sebe na dobre stvari u vlastitom životu i biti zahvalna na njima.

“Moja mantra je ‘mogu’ umjesto ‘moram’”, rekla je Molly za Health. “Riječ je o pozitivnom mentalnom pomaku, o tome da treba biti zahvalan. Mali i jednostavan trik kojim sam sebe naučila kontrolirati kada postanem frustrirana.”

Glumica kaže da ovaj trik koristi tokom dana kako bi olakšala svoje poslove i zadatke te ih učinila jednostavnijima. Kada treba pomagati svom djetetu s učenjem, spremati večeru za svoju porodicu ili kad odlazi na posao, Molly samu sebe podsjeti na to koliko je zapravo sretna što sve to može raditi.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Molly Sims (@mollybsims)

“Kada idem na neki sastanak i pitam se ‘zašto moram ići na ovaj sastanak’, sama sebi odgovorim ‘mogu ići na ovaj sastanak, imam priliku da me ljudi čuju, imam priliku imati glas i mišljenje'”, objašnjava glumica.

Glumica je ovu mantra naučila kada je pisala knjigu i kada je počela razmišljati o načinima kako bi se konstantno mogla podsjećati na to koliko je zahvalna na svakom danu svog života. Napravila je listu stvari zbog kojih je sretna da ih “može” napraviti, a ne da ih “mora” napraviti, što je promijenilo njezino raspoloženje i poglede na život.

“Koristim ovu mantru kada se osjećam preplavljeno, kada osjećam da nemam strpljenja”, rekla je. “Upotrebljavam je često tokom dana, tokom sedmice. Otkako je u mom životu, već nekoliko godina, napravila sam velike promjene”, izjavila je Molly. (ljepotaizdravlje.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,