Utorak, 29. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Sa psom je prešao 28.000 kilometara, posjetili su 37 država i ne planiraju stati

Preuzmite sliku

Tom i Savannah odlučili su prešetati svijet i upustili su se u putovanje koje će trajati pet godina. Krenuli su iz Teksasa, spustili se do Južne Amerike, a posjetili su čak i Hrvatsku.

Tom je svoju saputnicu udomio kada je imala samo tri mjeseca i ona je odrastala na tom putu. Prehodali su već više od 28 hiljada kilometara, posjetili su 37 država i 5 kontinenata, prenosi index.hr.

  • Tom procjenjuje da im je ostalo oko 16 hiljada kilometara te da će to trajati još dvije godine. Njegov poduhvat je apsolutno čudesan i hrabar, a sve to dodatno dobije na jačini kada u cijelu priču ubaciš i psa. Na svom su putu prešli strme putove, planine, trčali su pustinjama i svakog su dana kampovali na drugom mjestu.

  • Njihovu avanturu na Instagramu prati 39 hiljada ljudi. Trenutno su u Azerbejdžanu i ne mogu se kretati jer su, kao i ostatak Bakua, u karanteni. Tom kaže kako su i on i Savannah zahvalni na toj pauzi. U nastavku pogledajte dio njihovih avantura. Nadamo se da će uskoro moći nastaviti svoj put. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , , ,