Srijeda, 30. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Sa ovakvim muškarcima žene će najprije doživjeti orgazam

Veliki je broj faktora koji utiču na to hoće li žena doživjeti orgazam ili ne – od osjećaja opuštenosti u vlastitom tijelu, ljubavničkim vještinama partnera do same veličine njegovog “alata”.

Ali, postoje i neki drugi fizički atributi koji mogu predvidjeti hoće li joj se “posrećiti s njim”.

Veliko istraživanje zasnovano na heteroseksualnim ženama koje se nalaze u stabilnim vezama s trajanjem dužim od šest mjeseci pokazalo je koji se faktori povezuju s većom vjerovatnoćom orgazma s partnerom, prenosi 24sata.hr.

Od psiholoških ističu se dva najvažnija – njegovo samopouzdanje i visina prihoda. Psiholozi to objašnjavaju kroz prizmu tzv. alfa muškarca, pa žene tako nesvjesno muškarce s većim primanjima od njih samih, ali i visokog samopouzdanja, doživljavaju kao muževne i poželjne.

Osim toga, orgazam je u snažnoj korelaciji s time koliko je sam muškarac fizički privlačan partnerki, a na veliko iznenađenje i s jednim fizičkim atributom – širinom njegovih ramena.

Ramena kao ključ polne moći?

Iako zvuči pomalo bizarno, i nije baš tako, objašnjavaju stručnjaci. Naime, širina ramena povezuje se s višim nivoom testosterona i biološke predodređenosti.

Za one koje nisu rođeni s genetskom predispozicijom za šira ramena vježbanje je svakako dobra ideja, savjetuju stručnjaci. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,