Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

S ovim jednostavnom trikom kolačiće ćete praviti dvostruko brže

Preuzmite sliku

Praznično vrijeme je vrijeme kolačića. Bilo za vlastiti užitak ili kao lijep poklon, kolačići i adventsko vrijeme idu zajedno kao sanjke i snijeg.

Ali, svako ko pristupi pečenju bez strpljenja i mirnoće, može brzo postati očajan. Kolačići su mala umjetnička djela koja se vole raspasti. Posebno je opasan put od rezanja do lima. Naime, ako je tijesto već malo toplo, a visok udio maslaca je vidljiv kroz brzo otapanje, savjetuje se oprez.

Jednostavno izrežite kolačiće direktno na papir

Trik je sljedeći: jednostavno izvaljajte tijesto za keksiće direktno na papir za pečenje ili silikonsku foliju za pečenje. Silikonska je još bolja jer je jača i ne savija se tako lako. Izrežite kolačiće kao i obično, a zatim jednostavno uklonite višak tijesta iz kalupa. Ovim trikom ne morate pokupiti pojedinačne kolačiće i premjestiti ih u lim, nego možete to raditi dok je folija ili papir za pečenje direktno na limu i ubaciti u pećnicu.

Dok se prvi kolačići peku možete isto ponoviti na novom papiru ili silikonskoj foliji koje samo premjestiš na lim kad je slobodan. Zapravo, možete peći kolačiće kao na traci, da se slobodno izrazimo. Dakle, ništa ne stoji na putu dobrom iskustvu pečenja. (miss7.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,