Četvrtak, 9. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Romantično: Dvije godine je nosila ogrlicu koju joj je dečko napravio ni ne sluteći šta je u njoj

Preuzmite sliku

Budući da se u slobodno vrijeme bavi rezbarenjem i obradom drva, Terry iz Australije odlučio je djevojci Anni za prvu godišnjicu veze napraviti unikatni komad nakita.

Tako joj je još prije dvije godine poklonio ogrlicu koju je sam izradio, ali ona nije pojma imala da je u privjesak ogrlice sakrio – dijamantni prsten.

– Jednom smo šetali tržnicom na kojoj je bilo više prodavača nakita i Anni se jako svidjela jedna ogrlica koju je čovjek za štandom prodavao, a njemu se svidjela njena: malo je falilo da je skine i mijenja se, srce mi je skoro stalo – prisjetio se Terry kako se više puta znojio zbog ogrlice koja je čuvala tajnu. Preznojio se tako, sjeća se, i kad su u zračnoj luci prije leta prolazili kraj osiguranja, jer se bojao da njegovu tajnu ne otkrije rendgen.

Međutim kako je vjeme prolazilo, Anna nije pokazivala da je išta bliže tome da sama pronađe prsten pa se Terry, kako priznaje djelom i iz straha da prsten ne izgubi, napokon odvažio i isplanirao prosidbu.

Par je otputovao u Škotsku gdje su posjetili morsku spilju Smoo, a tamo je Terry Annu zamolio da na tren skine ogrlicu. Dok mu je ona bila okrenuta leđima, romantični se mladić spustio na jedno koljeno, držeći u ruci ogrlicu s prstenom.

– Anna se šokirala kad je shvatila da se ogrlica otvara, a onda joj je tek sinulo da je oko vrata dvije godine imala vrijedan prsten, pa je problijedjela – ispričao je on.

– Mogla sam ga izgubiti, idiote jedan! -bila je njena ‘romantična’ i spontana prva reakcija na činjenicu da oko vrata nosi vrijedni prsten, ali par trenutaka i jedno “Da” kasnije zaboravila je, kaže, da je ljuta… (vecernji.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje