Subota, 4. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Rodila tri djevojčice na isti datum, ali u razmaku od pet godina: U svijetu statistike šanse za to su jako male…

Preuzmite sliku

Kristen Lammert svoje tri kćerke rodila je sve na isti datum, ali nisu istih godina. Kristen (32) i njen suprug Nick prvo su dočekali Sophiju, 25. augusta 2016. pa Giulianu 25. augusta 2018. Par je tada bio oduševljen kada je njihova treća djevojčica, Mia, stigla 25. augusta 2021.

Kada je bila trudna sa svojom drugom kćerkom Giulianom, Kristen je imala osjećaj da će treći rođendana svoje prve kćeri provesti u rađaoni, ali kada se to dogodilo i treći put, to je bio pravi šok. “Bili smo u šoku. Što smo se bližili 25. augustu i što smo se više šalili o tome, to sam više mislila da će se dogoditi”, ispričala je Kristen za Metro pa dodala kako je u međuvremenu, Sophia samouvjereno govorila drugima da će za svoj šesti rođendan dobiti još jednu sestru.

 • Osim što su djevojčice rođene na isti datum, sve su rođene s tri godine razlike. Naime, Sophia ima šest godina, Giuliana tri, a Mia ima tri mjeseca, a kada je riječ o dijeljenju rođendana sa svojim sestrama, djevojčice su oduševljene, pogotovo Sophia.

  “Sophia je vrlo emotivna u vezi mnogo stvari, Ona cijeni jedinstvenost i misli da je to vrlo posebno. Jednostavno joj se sviđa što svoj rođendan dijeli sa sestrama jer je sada imala tri rođendana koji su sve bili zajednički rođendani”, ispričala je Kristen.

  Sophia i Giuliana zajedno odlučuju o temi zabave sve dok Mia također ne bude dovoljno stara da je treba konsultovati o planovima. Ipak, imaju odvojene torte kako bi svaka imala svjećice za puhanje, kako bi se obje osjećale posebno, prenosi Večernji list.

 • U svijetu statistike, izgledi za troje djece s istim rođendanom su vrlo mali prema dr. Christine Greves, ginekologinji u Orland Health Winnie Palmer bolnici za žene i bebe. “Izuzetno je rijetko da se to dogodi.

  Razgovarali smo s nekim statističarima i oni kažu da je to jako teško izračunati”, objasnila je Greves.

  Ipak, Lammertovi nisu jedina porodica koja je doživjela takav fenomen. Nositelj svjetskog rekorda za najviše djece rođene u jednoj porodici na isti dan je porodica Cummins iz Virginije, koja je imala petero. Catherine, Carol, Charles, Claudia i Cecilia rođeni su 20. februara, ali u različitim godinama. Kada je upisana u evidenciju, porodica je opisana kao ‘jedini provjereni zapis o porodici koja ima petero djece s istim datumom rođenja.’

  Statističari su 1977. također procijenili da su izgledi da se to dogodi 17,7 milijardi prema 1(Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,