Utorak, 5. Decembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Razlozi zbog kojih se žene brže prepuštaju seksu

zena sex
Preuzmite sliku

Uvijek vas je zanimalo šta to utiče na žene da se lakše bace u akciju među plahtama? Evo nekih odgovora.

\"zenaMisli da svi to rade

Žene često osjećaju pritisak da se poseksaju zbog toga \'što to svi drugi rade\’. No, u biti to uopšte nije istina. Istraživanja u studentskim domovima pokazala su da se više priča o \'brijanju\’ nego što se to zaista događa, a rezultat je da djevojke misle da je brz ulazak u seksualne odnose uobičajena stvar.

Želi vezu

Žene vjeruju i da polni odnos vodi do veze. U jednom istraživanju više od polovine žena je izjavilo da smatra da je seks put do ozbiljne veze. No, istina je da što ranije dođe do seksa, manja je šansa da će veza potrajati.

Želi znati što može očekivati

Žene, poput muškaraca, smatraju da trebaju testirati seksualnu hemiju i biti sigurne da su seksualno kompatibilni.

Želi da je žele

Žene se razlikuju od muškaraca po tome što one odgovaraju na seksualne prilike radije nego da ih traže kako bi zadovoljile \'kvotu\’. Kad im se neko sviđa, njihove seksualne reakcije se \'uključuju\’, no kad prekinu vezu, nisu sklone zamijeniti nježnost masturbacijom ili pornografijom. Kad se žena koja je sama osjeća uzbuđeno, često je to rezultat njene emocionalne potrebe za partnerstvom.

Pali se na mozak koji joj je superseksi

Za razliku od muškaraca, žene su sklonije tome da ih pale i osobe koje nisu fizički atraktivne. Može ih, između ostalog, napaliti i nečija osobnost, humor, samopouzdanje i društveni status.

Prestara je da bi imala lošu reputaciju

Jedno od istraživanja pokazalo je i da žene s opadanjem plodnosti sve više razmišljaju o seksu, češće se prepuštaju seksualnim maštarijama i akciji među plahtama, pa čak i da su aktivnije od žena ostalih starosnih grupa, piše askmen.com.

Tuzlasnki.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: