Srijeda, 27. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Razlozi za razvod koje ne biste trebali ignorisati

Preuzmite sliku

Ponekad se zna desti da ste nekog voljeli svim srcem, i on vas, međutim ta ljubav s početka je nestala.

Možda ste se i trudili da napravite nešto vrijedno čuvanja što ćete zvati svojim, ali ste bili usamljeni na tom zadatku.

Možda je vaš suprug postao neko ko radije gleda utakmicu na TV-u, nego što razgovara sa vama. Možda uprkos svim vašim naporima on uvijek ima neke pritužbe u vezi vas. Kako biste bili sigurni da niste prenaglili sa odlukom, ako razmišljate o razvodu, donosimo vam najsnažnije razloge zbog kojih je to ipak najbolje rješenje.

Nerješavanje problema čim se pojave

Osobe u braku imaju običaj da odlažu rješavanje problema. To dovodi do toga da oni rastu, i da lagano, ali sigurno postaju nerješivi. To što ste u braku ne znači da će se stvari koje ne valjaju riješiti same od sebe. Na njima je potrebno raditi. Možda će vam gomila prljavog suđa ili veša djelovati u trenutku kao važnija stavka, ali ono što je od nje bitnije su bračna pitanja koja nisu riješena.

Konstantno svaljivanje krivice

Ako vaš suprug ima običaj da vas krivi za apsolutno sve što je pošlo naopako u vašem braku, to je znak da stvari među vama nisu dobre. Najvažnija stvar koju morate da zapamtite jeste da dodjela etikete krivca neće riješiti problem, niti spasiti vaš brak. Nezavisno od toga ko je kriv za određeni problem, rješenje leži u vama oboma.

Preklinjanje za oproštaj

Vjerovatno će zvučati čudno, ali jedna od najčešćih reakcija na bračnu krizu je ona koja dovodi do toga da jedan partner moli drugog za oproštaj, uz obećanje da će se promijeniti i da se prema njemu više nikad neće ponašati loše. Da li zaista treba vjerovati molbi za oproštaj od strane nekog ko vas je varao, omalovažavao, ili čak udario?

Prijedlog privremenog razlaza dok svako ne shvati šta želi

Zvuči u trenutku kao bolja opcija od pravog razvoda, ali je zapravo jedna velika greška. Privremeno razdvajanje nikad ne bi trebalo da je prva opcija kada se jave bračni problemi. O njima je potrebno razgovarati, a ne udaljavati se. Ako vam je potrebno vrijeme da razmislite, provedite dan van kuće ili kod roditelja, dok ne shvatite kako da pristupite problemu. Odvojenost može učiniti da pomislite da problemi ne postoje i da se vratite svom suprugu raširenih ruku, iako niste riješili ono oko čega ste se razišli. (Zenskimagazin.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,