Srijeda, 29. Novembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Radnica iz Apple-a podijelila najčešće laži koje kupci koriste kako bi dobili besplatne stvari ili popravke

Preuzmite sliku

I koliko god ovi proizvodi bili kvalitetni, vrlo je vjerovatno da ste jednom ili dvaput bili u Apple trgovini pokušavajući riješiti problem sa svojim proizvodom, piše The Sun.

Pa, zaposlenica u Apple trgovini na TikToku je podijelila stvari o kojima kupci uvijek lažu kako bi pokušali dobiti stvari besplatno, prenosi Tuzlanski.ba.

Emma je otkrila uobičajene stvari koje joj kupci govore, a prva je bila “Moj telefon nije bio ni blizu vode” na šta Emma odgovara da se iPhoni ne znoje.

Još jedan uobičajeni komentar kupaca je “Znam da sam kupio Apple Care!”, a njen odgovor je “Apple Care kupovine uključuju serijski broj vašeg uređaja.”

Ako pokušavate besplatno popraviti svoj Apple proizvod, razmislite ponovo jer Apple zna na čemu ste.

@emmatainmentIt took me 10x to get the beat right 😝 this is why I don’t dance on TikTok ##applestore ##apple

♬ The Magic Bomb (Questions I Get Asked) [Extended Mix] – Hoàng Read

Uobičajena stvar koju Emma čuje od kupaca je „Vaš menadžer je rekao da mogu dobiti ovu popravku besplatno, a još jedna uobičajena pritužba Appleovih kupaca koju dobija je “Ažuriranje iOS-a je učinilo moj telefon sporijim”, Emma kaže da je to zbog toga što je vaša iPhone tehnologija stara 3+ godine.

Ako ste razbili ekran svog iPhonea i popravili ga negdje drugdje, a sada iskušavate sreću s Appleom, Emma savjetuje da se nećete izvući.

I na kraju, ako mislite da je vaš iPhone oštećen i pokušavate tvrditi da vam je prodat polovni iPhone, odgovor je da “Apple trgovine ne prodaju polovne iPhone uređaje.”

U komentarima ljudi su otkrili da su zapravo pokušali koristiti neke od ovih laži kako bi dobili besplatne proizvode ili popravke.

I drugi zaposlenici Apple-a su komentarisali da su i oni iskusili mnogo ovih izgovora kupaca.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,