Utorak, 28. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Psihološka vježba na kraju godine: Kako da donesete najbolje odluke za budućnost?

Preuzmite sliku

Samo u miru možemo da razmislimo o prošloj godini i da postavimo ciljeve za sljedeću. Zato, krenimo sa dubokim uzdahom…

Pogledajmo svoj raspored i izbacimo sve stvari koje nisu nužne. Nađimo vremena za sebe, za odmaranje i skupljanje snage. Sve će nam se to višestruko vratiti!

Prvo se usredsredimo na počinak. On može biti aktivni, recimo da nešto čitamo ili uradimo za sebe, ili pasivni, kad meditiramo. Šta god da radimo, obratimo što više pažnje na disanje.

Disanje iz stomaka je jedna od najbitnijih tehnika disanja koja nam pomaže da se vratimo u trenutak ovdje i sada, odakle možemo da donosimo najbolje odluke. Kad god nam treba ova moć, odvojimo nekoliko minuta i dišemo iz stomaka, tako da uz udah napunimo stomak vazduhom, a sa izdahom ga ispraznimo.

Sad treba da što je više moguće izbjegnemo stres, žurbu i nepotrebno gubljenje energije. Samo u miru možemo da razmislimo o prošloj godini i da postavimo ciljeve za sljedeću.

Ne gubite ove momente koji su najefikasniji za ovakve stvari.

Prvo prihvatite sve što vas predstavlja, onda razmislite šta biste htjeli sljedeće godine da unaprijedite kod sebe. Budimo zahvalni za iskustva ove godine, gledajmo na nju kao na poklon života i sa potpunom radošću se otvorimo novim avanturama. (Sensa)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,