Srijeda, 6. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

Psihologinja navela pet fraza koje odaju toksičnu osobu

Preuzmite sliku

Klinička psihologinja dr. Kirren podijelila je na TikToku pet po njoj najjasnijih znakova da se nalazite u toksičnom odnosu.

Istaknula je da postoji mnogo različitih stvari koje će manipulatori redovno govoriti prije nego što konačno izraze ono što zbilja misle o vama i vašoj vezi, prenosi index.hr.

@drkirren Have you experienced any of these? #manipulation #toxicrelationship #toxicrelationshipcheck #toxicpeople #toxicpeoplebelike #manipulative ♬ Epic Emotional – AShamaluevMusic

U objavi je napisala: “Jeste li doživjeli nešto od ovoga?”

Objasnila je: “Ja sam dr. Kirren. Evo pet stvari koje će vam manipulatori reći i šta te stvari zapravo znače.” Kirren je prošla kroz pet izjava jednu po jednu i podijelila značenje iza njih. Prva izjava toksičnog manipulatora bila bi: “To je za tvoje dobro.” Kirren objašnjava: “To znači: Nemaš pravo biti uzrujan, trebaš biti zahvalan.”

Druga koju je istaknula je: “Tako si osjetljiv”, za koju kaže da se treba prevesti kao: “Tvoji osjećaji nisu zapravo važni.”

Treća fraza za uzbunu je “Tako si dramatičan”, što želi reći “Tvoja reakcija nije vrijedna.”

Četvrta na popisu je: “Znaš koliko te volim” tokom debate ili žučne rasprave. Kirren kaže da to znači: Trebaš se pobrinuti za to da mi nastaviš davati ono što ja želim.”

Peti zabrinjavajući znak toksičnosti vaše bliske osobe je izjava: “To je samo šala”, kojom nastoje relativizirati razne situacije. Kirren tvrdi da to znači: “Ako mi želiš prigovoriti zbog nečega, onda je to bila šala. Ako ne želiš, onda nije.” (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,