Srijeda, 4. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Prvi susret s njegovim roditeljima: Savjeti za pozitivan prvi dojam

Preuzmite sliku

Upoznavanje roditelja veliki je korak u vezi svakog para, a da bi prvi susret prošao u najboljem redu važna je priprema.

Već na početku s partnerom treba dogovoriti kako ćete ih oslovljavati, a pritom je važno pokazati poštovanje. Možete ih zvati po imenu, samo ako oni na tome inzistiraju.

Politika i vjera 

Preporučuje se saznati šta vole, imaju li hobije, kakvi su njihovi stavovi o politici i slično. To će pomoći u probijanju leda za ručkom, ali s pitanjima ipak treba biti oprezan zato što su neke teme previše osjetljive kao na primjer politika. Iako je takve razgovore najbolje izbjegavati, važno je prethodno provjeriti slažete li se u stavovima ili ne. Dobro je pokazati da imate stav, ali ne i nametati ga. Slično pravilo vrijedi i za religiju.

Izbjegavajte pikanterije

Prije prvog susreta najbolje je s partnerom popričati šta tačno njegovi roditelji znaju o vama kako se ne biste našli na skliskom terenu, bilo da je riječ o tome kako ste se upoznali, zajedničkom životu ili djetetu. U takvim pričama treba biti diskretan kako ne biste izazvali nepotrebne svađe.

  • Seks i priče o bivšem 

    Iako su pojedini roditelji ležerniji po tom pitanju, priče o seksu tabu su za prvi susret. One nisu primjerene i mogu uzrokovati niz neugodnosti, baš kao i teme o bivšima.

    Sport, muzika i posao najbolje su teme

    Najbolje teme za razgovor su one ležerne poput muzike, filmova, sporta i zanimanja. One su nenametljive i izvrstan način da se povežete s partnerovim roditeljima. Sličan ukus u muzici ili filmovima može pomoći i u budućnosti, npr. kod kupovine poklona. (24sata.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje