Četvrtak, 27. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Prvi susret: Evo šta sve možete otkriti na prvi pogled o osobi koju prvi put vidite

Preuzmite sliku

Ukoliko dobro i pažljivo posmatrate osobu koju prvi put vidite, možete mnogo toga saznati o njoj, zato kada drugi put upoznate nekoga dobro je/ga pogledajte i evo šta sve možete otkriti: 

Njihove osobine

Možete procijeniti nečije osobine na temelju toga koliko je otvoren ili zatvoren u komunikaciji. Stručnjaci kažu kako samo gledanjem fotografije nekoga u opuštenoj pozi možemo prepoznati da li je dotična osoba emotivno stabilna, prijatna za druženje ili usamljena.

  • Socijalni i ekonomski status

    Istraživanje objavljeno u jednom časopisu pokazalo je da ljudi višeg socijanog i ekonomskog statusa često nisu pažljivi tokom razgovora. Na primjer, ne trude se da učestvuju u razgovoru koji možda nije u sferi njihovog interesa pa se okreću radnjama poput “piskaranja” po papiru, ne klimaju glavom i ne uzvraćaju osmijeh. S druge strane, osobe nižeg socijanog i ekonomskog statusa sklone su u potpunosti da posvete svoju pažnju sagovorniku bez obzira na to koliko im je tema dosadna.

  • Da li vas smatraju privlačnim 

    Iz govora tijela moguće je prepoznati, da li osoba prema vama osjeća privlačnost. Podignute obrve i nasmijane oči tokom razgovora, pristojno oblizivanje usana, nesvjesno dodirivanje sopstvenog vrata… Ako ste primijetili ove “znakove” na svom sagovorniku, velika je vjerovatnoća da mu se dopadate. (magazin.novosti.rs)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,