Nedjelja, 13. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pronađite svoju idealnu frizuru ovisno o konturama i obliku lica

Preuzmite sliku

Kosa je okvir lica, a najbolje ga ističe kad je u skladu s konturama, kako bi kreirala ravnotežu. Proporcije i njihov odnos ovdje igraju glavnu ulogu.

Dugačko lice još više će naglasiti duga, ravna kosa, dok će kovrče u ovom slučaju dati ravnotežu. Isto tako, široka lica dobro izgledaju uz kosu koja je ravnija, kako ono ne bi dobilo dodatno na širini.

 • Šiške će naglasiti obraze i vizualno skratiti lice. Isto tako, tanke kose lice čine užim, a to vrijedi i za stepenasto pošišane kose, ili stanjene prilikom šišanja.

  Širokom licu ne treba naglasak na širinu, pa je očito da će mu bolje pasati neka uža frizura, dok su velike kovrče i raskošni valovi bolji za uska lica.

  Bob je već neko vrijeme u trendu, ali može biti kraći ili duži. Ovaj tip frizure idealan je za sve oblike lica jer je raznolik, a tip šišanja ovisi o obliku lica.

 • Iako kratka kosa otvara lice, ona također može biti kreirana u skladu s proporcijama i konturama, ovisno je li šišana prema naprijed ili je slažete prema iza.

  – Ako imate široko lice, za vas je duža, a ne kraća varijanta bob frizure. Duža kosa licu će dati dojam dužine te ga učiniti skladnim – komentirao je frizer Alexe Chung, George Northwood. (24sata.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: ,