Utorak, 13. Aprila 2021.
Tuzlanski.ba logo

Promjene u vezi koje bi mogle biti znak za uzbunu

Preuzmite sliku

Kada vam se partner čini distanciran, teško je procijeniti muči li ga nešto što se tiče vas dvoje, nešto što vam se možda ne usudi priznati ili možda od vas skriva nešto puno kobnije. Emocionalne su prevare puno manje definisane nego fizičke pa su i puno veći izazov za otkriti ih, no neki suptilni znakovi mogu vam otkriti da je njegovo prijateljstvo preraslo u nešto više. Govori li vam uz to intuicija da nešto nije u redu, budite na posebnom oprezu.

Svađate se na drugačiji način

Čujete li od njega potpuno nove argumente tokom raspravljanja o nečemu oko čega se ne slažete već duže vrijeme, to bi mogao biti znak da niste jedini s kim o toj temi raspravlja. Moguće je da on njezine stavove odjednom koristi kao svoje, protiv vas.

Osjećate se kao druga violina u vlastitoj vezi

Zamislite situaciju da ste zajedno na zabavi i da se odjednom pojavi njegova ‘prijateljica’. Ostavi li vas odmah samu i posveti pažnju njoj, to je jako glasan alarm. Čim počnete osjećati da mu niste na prvom mjestu i da sve važno što mu se događa ne dijeli s vama, možda su ozbiljno narušeni temelji vaše veze. Sumnjate li da nešto nije u redu, otvoreno razgovarajte s njim. Načmete li temu o tome kako vam se čini da ste se udaljili, ne znači da odmah upirete prstom u njega već samo da vam je stalo do vaše veze i svega što se događa među vama, prenosi cosmopolitan.hr.

Vaš se seksualni život značajno promijenio

Možda nabolje, možda nagore, no definitivno nije kakav je bio prije. Kada je osoba u emocionalnom preljubu koji se još uvijek nije manifestirao fizički, moguće je da češće poželi imati odnose s partnerom. Drugim riječima rečeno, strast koju osjeća prema drugoj osobi ispoljava u odnosu s osobom s kojom već je u vezi.

Promijenilo se njegovo ponašanje prema vama

Možda vas kritikuje češće ili vam spočitava stvari koje vam nikada prije nije spočitavao. Ovo je osobito opasno jer postoji mogućnost da nastoji umanjiti vaše vrijednosti istovremeno vas uspoređujući s osobom koju idealizira i za koju se pita kako bi bilo biti u vezi s njom. Također, ozbiljno preispitajte vaš odnos ako je odjednom bezobrazan prema vama, često u vašem prisustvu loše rapoložen i ako imate osjećaj da ga odjednom više ne prepoznajete.

Češće koristi mobitel

Ako je osoba koja mobitel ne koristi prečesto, no odjednom nikud ne odlazi bez njega, velika je vjerovatnoća da se događa nešto. Ako uz to skriva s kim komunicira, vjerovatno osjeća grižnju savjesti i razmišlja na način da vas ne može povrijediti ono što ne znate.

Često spominje ‘prijateljicu’

S vremena na vrijeme svi spomenemo druge ljude iz našeg života, no ako se njezino ime neprestano pojavljuje u razgovoru, zapitajte se koliko je njihov odnos doista platonski. Jednom ga upitajte zbog čega ju toliko spominje i pratite njegovu reakciju. Ako se pretjerano angažira u nastojanju da vas uvjeri kako se između njih ne događa ništa, velika je vjerovatnoća da ste zabrinuti s razlogom i da je vrijeme da preispitate njegovu vjernost i odanost vama.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje