Ponedjeljak, 29. Maja 2023.
Tuzlanski.ba logo

Prije vjenčanja: Stvari koje bi mladoženja trebao napraviti za svoju buduću suprugu

Preuzmite sliku

Iako su često mladenke te koje preuzimaju velik dio brige oko organizacije vjenčanja jer je to dan o kojem sanjaju od malih nogu i žele da svaki detalja bude savršen, postoje brojni načini na koji se i mladoženje mogu uključiti u planiranje.

Tu su one očekivane stavke poput kupovine odijela, zajedničke odluke o pjesmi za prvi ples i pomoći pri odlučivanju o brojnim drugim stvarima, a kada je u pitanju vjenčanje – ima ih.

Međutim, mladoženje su tu i da budu potpora svojih budućim suprugama u razdoblju uoči vjenčanja koje zna biti itekako stresno. Naravno, vrijedi i obrnuto, ali ovaj put izvojili smo pet stvari koje mladoženja može napraviti prije vjenčanja za svoju voljenu. Radi se o malim, a opet velikim gestama koje će joj puno značiti, često i puno više od sudjelovanja u nekakvim konkretnim planiranjima i odabirima.

1. Davati joj do znanja koliko je voli

Ne trebaju to biti samo riječi. Svaki znak pažnje kojim će muškarac ženi pokazati koliko je voli u jednom ovako intenzivnom razdoblju puno će joj značiti. 

Osim što će voljeti čuti te dvije čarobne riječi, razveselit će je i papirić s porukom, jedno volim te napisano i ostavljeno ispod magneta na frižideru. Ovo je vrijeme za romantiku pa čak i u pretjeranim količinama, a svako to neočekivano volim te otjerati će malo stresa.

 • 2. Biti joj podrška u trenucima raspada

  Jedna od najvećih uloga mladoženje je da podržava svoju voljenu svim srcem, bez obzira koliko puta tokom priprema će se ona “raspasti”:

  Bilo da postoje dileme oko odabira cvijeća, kolača, dekoracija… sve će biti lakše ako uz nju bude partner koji će biti tu za razgovor ili rame za plakanje – jer i toga može biti.

  3. Poklon

  Sitnica ili nešto malo veće poput nakita – bilo kakav poklon uoči vjenčanja bit će lijep znak pažnje.

  Još jednom ćemo napomenuti da to ne treba biti ništa raskošno ili skupo. Međutim, nešto promišljeno poput lijepog pisma uz čašu šampanjca učinit će poseban dan još posebnijim. Bitno je samo da se sve dogodi u pravom trenutku.

 • 4. Pobrinuti se za sebe

  Mladenke su te koje uglavnom vole pažljivo birati svaki detalj za dan vjenčanja. U tim trenucima, naravno, bitna im je podrška, pa i mišljenje mladoženje koje treba biti konkretnije od “svejedno mi je”. A onda uoči vjenčanja, mladenki će puno značiti ako mladoženja na sebe preuzme brigu oko stvari koje se tiču njega, od odijela pa do svega drugoga što je njegov “zadatak”.

  5. Zavođenje

  Seks tjera stres, a posebno dobar bit će u danima uoči vjenčanja kad sve ono što ste isplanirali dođe u finalnu fazu. Zato nemojte zaboravite na trenutke opuštanja u krevetu. Isplatit će se. (zadovoljna.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,