Petak, 25. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Prije se takmičila u bodybuildingu, a sada u jedenju: Nosi veličinu XS, a zna unijeti i do 16 000 kalorija

Preuzmite sliku

U svim takmičenjima imala je super rezultate, ali imala je problem sa svojim osjećajima. Uvijek se osjećala gladno i nezadovoljno svojim izgledom, pa je odlučila napraviti veliku promjenu.

Katina DeJarnett (29) iz Washingtona nosi veličinu XS, što se čini nemogućim kada kaže da ponekad za jedan obrok može pojesti i 11 kilograma hrane, prenosi Večernji list.

Prije se takmičila u bodybuildingu, ali nije bila sretna – većinu vremena bila je gladna. Putem YouTube-a otkrila je drukčiju i potpuno suprotnu vrstu takmičenja – u jedenju! U aprilu 2019., sudjelovala je u jednom takvom po prvi put.

 • Svoje ‘vještine’ jedenja puno hrane zabilježi kamerom i podijeli na ovoj društvenoj platformi.

  Nakon uspjeha na društvenim mrežama, odlučila se za veće izazove, pa je tako sudjelovala u jednom gdje je unijela čak 16 000 kalorija.

  “Uvijek sam voljela hranu i uvijek sam mogla puno pojesti. Mogla bih jesti ogroman burger i krompiriće brže od oca kad sam imala šest godina i još bih tražila repete – rekla je Katina. – Počela sam igrati videoigrice, a kilogrami su se samo gomilali. Do 21. godine imala sam 158 kilograma. Tada sam odlučila isprobati bodybuilding. ”

  Na pitanje šta jede inače, ova djevojka kaže: “Jedan veliki obrok s puno zelenog povrća, cjelovitih žitarica i proteina.”

 • “Pazim da uravnotežim unos kalorija i uglavnom jedem između 18.000 i 20.000 kalorija sedmično. Ako snimim izazov koji ima 7000 kalorija, znam da ostatak sedmice mogu pojesti samo 11.000. Također sam aktivna u teretani i radim najmanje 10 000 koraka dnevno, na taj način kontrolišem težinu. – otkrila je.

  Katinin najgori izazov bio je Screaming Demon Wings u Spokaneu u Washingtonu. Pojela je pola kilograma pilećih krilca bez vode, a piletina je bila prekrivena začinjenom umakom koji je bio ‘nevjerovatno ljut’ i koji joj je uzrokovao zdravstvene probleme koji su potrajali više od sedam dana.

 • – Najteži dio izazova je prevladavanje umora od okusa, a to je kad vam se um razboli od određenog okusa i kaže vam da više ne jedete. Postaje teško nastaviti jesti čak i ako ne osjećate da vam je želudac pun. Može biti borba progutati svaki zalogaj – rekla je. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje