Četvrtak, 29. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Priča Demi Lovato inspirisat će vas da promijenite svoj život

Preuzmite sliku

Demi Lovato se nakon godina borbe s bipolarnim poremećajem i bulimijom napokon osjeća zdravo i sretno. Slavna pjevačica tvrdi da je potpuno promijenila pogled na život, piše Shape.

Ako vam je potrebna dnevna doza inspiracije i motivacije, dovoljno je pogledati samo životni put Demi Lovato.

Osim što ima nevjerovatne vokalne sposobnosti i pjevačku karijeru, Demi je jako angažirana i oko destigmatiziranja mentalnih bolesti.

Ne krije da se bori s bipolarnim poremećajem i upravo to ju je nagnalo da počne pomagati i drugima, rekla je za Fitnessmagazine.

Kaže da osobi koja boluje od bipolarnog poremećaja u prosjeku treba deset godina da uopće dijagnosticira tu bolest.

“Statistika se ispostavila istinitom za mene. Imam sreće jer imam dostupnu najbolju pomoć. Nema svako takve mogućnosti. Zato je važno da podijelim svoju priču. Možda nekome pomognem da potraže pomoć i pokažem da je moguće i dalje živjeti normalnim životom”, dodaje Demi.

Demi se godinama borila i s poremećajem u prehrani. Slavna pjevačica otvoreno priča o svojoj borbi s bulimijom. Prošle godine postavila je nekoliko fotografija na društvenim mrežama na kojima je vidno mršavija.

Odlučila je potražiti pomoć i prestati se izgladnjivati.

“Neću lagati, udebljala sam se nekoliko kilograma otkad nisam na dijeti. Ali sam se i riješila hroničnog stresa. Želim biti dobar primjer svojim fanovima”, rekla je Demi.

Njen savjet je da slušate svoje tijelo i jedete sve što želite. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: