Petak, 7. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Prevario vas je partner? To je dugoročno dobro za vas, evo i zašto

Preuzmite sliku

Istraživanje koje su proveli psiholozi sa sveučilišta u Londonu i Binghamtonu, objavljeno u Oxford Handbooku, bavilo se posljedicama prevare i došlo je do zanimljivih zaključaka.

Naime, psiholozi su u istraživanju uspjeli utvrditi kakve dugoročne posljedice prevara ostavlja na prevarenu i napuštenu ženu. Proveli su anketu na 5.705 ispitanika iz 96 zemalja u kojoj su utvrdili da su zapravo dugoročne posljedice pozitivne.

Efekti su dugoročno pozitivni

Naime, zaključili su kako su prevarene žene najprije tužne te se osjećaju izdano, ali i da nakon perioda od šest mjeseci do godine dana stiču emocionalnu inteligenciju kojom kod novih potencijalnih partnera prepoznaju negativne znakove i karakterne crte.

“Tako da je pobjednica zapravo dugoročno prevarena žena”, poručio je Craig Morris koji je vodio istraživanje.

Istraživanje je zaključilo da nakon prevare žene postaju samopouzdanije te brže prekidaju veze koje ih ne zadovoljavaju. Također, lakše prepoznaju potencijalnog preljubnika i psihološki postaju jače na svim područjima.

Tako da, iako u trenutku kada saznate da ste prevareni osjećate bol i izdaju, znajte da je dugoročno to pozitivno za vas i vaš lični razvoj.

Naučnici su poručili i da je pravi gubitnik, osim partnera koji je varao, ona “druga žena” jer je ona završila s partnerom koji je dokazani preljubnik, piše Independent. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,