Petak, 2. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Preuredili cijelo dvorište za manje od 100 KM zahvaljujući recikliranju

Preuzmite sliku

Samostalno su preuredili cijelo dvorište i napravili svoj namještaj, a trebalo im je samo nekoliko drvenih paleta.

Danielle Healy i njen partner Harry htjeli su preurediti svoje dvorište, ali nisu htjeli potrošiti previše novca. Stoga su uzeli stvari u svoje ruke i kupili drvene palete za manje od 100 KM te samostalno sagradili namještaj za sjedenje i kućicu za igranje, prenosi Večernji list.

Drvene palete su pronašli na Facebooku, a njihov projekt trebao je 13 sveukupno. Kako bi napravili kućicu za igranje, raskomadali su nekoliko paleta kako bi napravili oblik te sve ofarbali bojom koja im je ostala od prijašnjeg renoviranja.

 • Kućica je savršena za njihovog sina, koji tamo može spremati igračke i imati sigurno mjesto za igru. Dok je dio za sjedenje savršen za roditelje da se odmore i uživaju, dok imaju pogled na svog sina.

  Za namještaj su koristili drvene palete koje su jednostavno posložili jednu na drugu te za naslon su koristili polovicu paleta. Danielle je rekla da je jednostavno naviknuta sve raditi sama i vrlo je kreativna.

 • Fotografije svog dvorišta objavili su u Facebook grupi DIY On A Budget Official i ljudi su bili oduševljeni rezultatom. “Volim recikliranje starih stvari. Sjajan posao”, glasio je jedan komentar. “Stvarno dobra ideja! Obožavam kućicu za igranje”, složila se jedna korisnica.

  Za kraju uređenja su naručili nekoliko jastuka kako bi im sjedenje bilo udobnije. “Sa sigurnošću mogu reći da ćemo izolaciju provesti u dvorištu”, rekla je Danielle. (Tuzlanski.ba)

 • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,