Ponedjeljak, 20. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Prestala farbati svoju sijedu kosu pa oduševila izgledom…

Preuzmite sliku

Julie je trebalo dugo da se odluči na ovu promjenu, koja još uvijek nije završila. No ono na čemu je zahvalna sama sebi je da joj se zbog toga kosa toliko oporavila.

Julie je odlučila započeti svoju transformacija kose u martu 2019. i njena transformacija još uvijek traje. Odlučila se pustiti svoju bijelu kosu neka izraste te je odlučila da se više neće farbati.

– Odlučila sam pustiti da mi izraste moja boja kose kada mi se više boja ne želi hvatati. Jedino rješenje da prekrijem svoj izrastao korijen bile su tamnije boje -rekla je Julie za Allure.

Najgore od svega, za nju, bilo je što bi ona svakih 10 do 14 dana morala bojati izrast, a kad je prvi put nakon 30 godina vidjela svoju novu, prirodnu boju kose, pomislila je, ‘Ova bijela kosa uopšte nije loša’.

Platinasta bijela kosa kakvu Julie ima nešto je što druge djevojke plaćaju frizerima da im naprave.

Julie je otkrila kako je imala vrlo suho tjeme, a koža joj je bila bolna. Smatra kako je to sve zbog prekomjernog farbanja kose.  Sada, ne žali ni sekunde što je pustila izrast i bijelu boju kose da izrastu. Njena kosa sada izgleda zdravije nego ikad, prenosi 24sata.hr.

Ako razmišljate o tome da pustite da boja vaše kose postane potpuno prirodna, mnogi stručnjaci predlažu ulaganje u filtrirajući tuš.

Sijeda kosa je porozna. Ona može požutjeti od onečišćenja ili taloženja minerala. Kupovina dobrog tuša pomoći će u uklanjanju tih onečišćenja. Preporučuje se i korištenje jabučnog octa za ispiranje kako bi se zadržao svijetlo-bijeli pigment.

Za Julie ova transformacija nije bila nimalo laka, ali kaže kako dobija puno podrške.

– Dijeljenje ove transformacije na Instagramu pomoglo mi je da prevladam teško razdoblje u svom životu – rekla je Julie.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,