Ponedjeljak, 14. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Preraslo u opsesiju: Testirala se 12 puta na koronu i ne namjerava stati

Preuzmite sliku

Sara Edwards je Britanka koja je vjerovatno odradila najveći broj testova za korona virus. Iako nije ni medicinska sestra, ni ljekar, već marketinški asistent, uradila je 12 testova i potrošila oko 2.600 eura na njih, iako nijedan nije bio pozitivan.

To i dalje ne sprječava ovu djevojku da gomila briseve ili da mahnito kliće kako bi zakazala svoj termin za testiranje, jer je Sara prestravljena ovim što je Covid-19 doveo u svet, piše “The Sun“.

Ne vidi ništa loše u tome što radi test svake nedjelje, čak i bez ikakvih simptoma, a neki njeni prijatelji su ovu naviku okarakterisali kao “sebičnu i nepromišljenu”.

Oni ovu njenu potrebu vide kao “pljačkanje” onih kojima je test očajnički potreban, poput bolničkog osoblja ili onom u domovima za stara lica. Već ovog mjeseca je došlo do fijaska sa testovima.

Na primjer, u jednom trenutku i u jednom od najvećih žarišta u Velikoj Britaniji nije bilo testova, te su roditelji djece koja su pošla u školu morali da putuju kilometrima kako bi nabavili testove.

Radi se o testovima koji su laki za upotrebu i moguće je da ih svako upotrebi kod kuće.

Ipak, Sara Edwards kaže da že nastaviti da čeka rezultate bez obzira na to šta neko kaže.

Za to što u zemlji nema dovoljno testova kaže da “nije njen problem”.

– Zapravo imam svako pravo da se testiram, bez obzira na to da li se radi o beslatnim testovima Nacionalnog zdravstvenog sistema, ili onima koje sam sama platila, ali to što ih radim svake nedjelje je ključno za moje mentalno zdravlje.

Nije moj problem ako nema dovoljno testova za školsku djecu, možda je trebalo da se njihovi spreme na vrijeme kao ja.

Znam da ljudi kažu da sam sebična, paranoična, licemjerna, ali nije me briga – rekla je. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje