Utorak, 25. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Predstavljen prvi jestivi parfem

Preuzmite sliku

Možete ga dodati čaju ili piću i potpuno promijeniti njegovu aromu i začiniti ukus.

Da li će ova neobična ideja stvoriti revoluciju u gastronomskoj industriji?

Jestivi parfem je jedan od najnovijih izuma brenda London Smith & Sinclair, poznat po svojim neobičnim idejama u kulinarskoj industriji. Kompanija nudi, između ostalog, alkoholni žele grah i rastvorljive tablete sa ukusom popularnih pića. Sada je predstavljen i jestivi miris, piše Ženski Magazin.

Prema proizvođačima, možemo ih dodati u bilo koje piće da bi mu promijenili ukus. Kao što smo pročitali u opisu proizvoda, jestivi parfemi savršeno se kombinuju sa rakijama, vinom i koktelima na bazi dinje. Međutim, ne postoje kontraindikacije za korišćenje parfema i u drugim bezalkoholnim napicima.

Kako dodati jestiv parfem?

Veoma je lako: samo naprskajte koktel odabranim mirisom. Da biste poboljšali efekat, možete takođe kombinovati parfeme i tonike, a zatim miješati sa ostatkom pića. Kao što potvrđuje brend Smith & Sinclair, parfemi mogu obogatiti ukus do 80%. (šta god to značilo). Osim aromatičnih koktela, proizvođač takođe predlaže druge namjene za svoj neuobičajeni proizvod. Prema sloganu “Poliži tvoj miris”, koji krasi svako pakovanje jestivih parfema, možete jednostavno prskati kožu i lizati ga. Ili … biti polizani. Izbor je vaš.

Šta sadrži jestivi parfem?

Jestivi parfemi nastaju na vrlo tradicionalan način. Sigurni su i 100% veganski. Sastav sadrži ukuse glicerina, kruške, vanile i limunske kiseline. Do sada su na raspolaganju tri ukusa: cvijet trešnje sa mandarinom, kruška sa vanilom, lubenica i citrusi.

Da li vam se sviđa ideja dodavanja mirisa omiljenim napicima? Da li biste testirali ovaj miris na svojoj koži? (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: