Srijeda, 2. Decembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Predivno: Fotografija osmogodišnjaka koji za ruku drži uplakanog dječaka s autizmom prvi dan škole postala viralna

Christian nije znao da Connor ima autizam, nego je primijetio da dječak plače u uglu i da ga je strah novog okruženja

Ako se sjećate svog prvog dana u školi, vjerovatno se sjećate koliko je to bilo stresno. Nalazite se na novom mjestu, okruženi svim tim novim licima pa može postati jako stresno posebno ako ste dijete. Međutim, ako dijete pronađe osobu u koju ima povjerenja vrlo brzo može izgubiti svoje strahove, piše Rtl.

Courtney Moore nedavno je podijelila fotografiju svog osmogodišnjeg sina Christiana kako drži ruku svog kolegu Connora i fotografija je zbog vrlo važnog razloga postala viralna. Christian nije znao da Connor ima autizam, nego je prvi dan primijetio da dječak plače u uglu i da ga je strah novog okruženja.

“Prije odlaska u školu bio je vrlo sretan. Nisam bila tu pa ne mogu pretpostaviti šta ga je natjeralo u plač, ali zna biti uznemiren ako se puno toga događa oko njega ili ako je jako bučno, a kada osjeća snažne emocije zbog uznemirenosti ili sreće obično ih izražava suzama”, rekla je Connorova mama April za Bored Pandu.

Pomoć je došla iznenada

“Vidjela sam Christina u uglu s Connorom i on ga je tješio. Uhvatio ga je za ruku i hodao s njim do ulaznih vrata”, rekla je mama Courtney u intervjuu za KAKE. “Pričekali smo dok se nije oglasilo školsko zvono i onda je ušao s njim u školu. Ostalo je prošlost. Oni su nerazdvojni”, objasnila je April te dodala da su dječaci postali dobri prijatelji. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje