Srijeda, 16. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pravilo “šest minuta”: Isprobajte ga već večeras i udvostručite zadovoljstvo u seksu

Preuzmite sliku

Seksualni stručnjaci su otkrili veoma jednostavno pravilo “šest minuta” koje garantuje postizanje većeg zadovoljstva u seksu.

Zapravo, ovo pravilo se zasniva na uvođenju predigre koja treba da traje najmanje šest minuta prije nego što krenete u glavnu akciju. Zadovoljavanje prije penetracije treba da predstavlja i jednom i drugom partneru zadovoljstvo, međutim često je nepravedno zanemareno kod ljubavnih parova.

  • U istraživanju naučnika iz Kanade, kojom je obuhvaćeno 1.500 ljudi, pronađeno je da osobe koje su prije konkretne seks-akcije uživali u predigri koja je trajala najmanje šest minuta bili su veoma seksualno zadovoljni. Istraživanje je naručila kompanija “Trojan”, a naučnici su zahvaljujući različitim testovima utvrdili da se većina muškaraca slože da pravilo šest minuta donosi pravi užitak, ali “ipak mogu da dožive orgazam i bez njega”  – u poređenju sa 61% žena kojima je predigra potrebna da se opuste.

    ,,Šest minuta je najmanje vremena koje treba da posvetite predigri. Ovo je jednostavan način koji ljudi mogu da praktikuju u svojoj vezi, a da ih ne košta ništa.” – objasnio je Robin Milhusen, profesor seksualnosti sa Univerziteta Gvelf. Istraživanje je također pronašla da 56% muškaraca i 55% žena je osjećalo veće zadovoljstvo ukoliko je sa svojim partnerom razmjenjivalo nježnosti nakon seksa, poput maženja. (Telegraf.rs.)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,