Utorak, 28. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pravila udvaranja ženama preko društvenih mreža

Preuzmite sliku

Najprije je to bilo uzbudljivo, kasnije pomalo blam, a danas neminovnost, svi ste makar jednom pokušali da osvojite djevojku preko društvenih mreža.

Bez obzira na to jesmo li je prvi put primijetili upravo u tom virtuelnom prostoru ili ste je upoznali u klubu i čim ste stigli kući pronašli njen profil i dodali je, gotovo da ne postoji muškarac koji nije na ovaj način okušao sreću.

Međutim, iako ste toliko na društevnim mrežama da se svi osjećate kao maheri na njima, postoji nekoliko stvari koje mogu za jedan sekund da vam pomute teško sticanu slavu i unište sve šanse da je smuvate.

Evo šta nikada ne smijete da zaboravite

Pravilo smajlija

U seksualnom kontekstu, smajliji su, logično, glupi i dosadni. Djetinjasti, čak. Dakle, ako želite da joj djelujete kao zreo, samopouzdan muškarac vrijedan njene pažnje, nikako ne završavajte apsolutno svaku poruku smajlijem i ne trudite se stavite svaki mogući. Jedan običan je sasvim u redu. Daleko bolja opcija je da razgovarate kao odrasla osoba. Ovako djetinjast vid komunikacije pokazuje da ne umijete da verbalizujete svoje zamisli, a postoji li djevojka kojoj je to privlačno?

 • Nije važno samo lice

  Kako je pokazalo jedno istraživanje, privlačnost se zasniva na trenutnom utisku, što znači da ne tražite samo da neko fenomenalno izgleda, već i zajednička interesovanja. Kada ugledate neku osobu, ne gledate samo njene biologijom date fizičke atribute, već i način oblačenja i aktivnosti potencijalnog partnera.

  Dakle, nemojte samo da se fotografišete u manekenskim pozama, nego pokažite i šta čitate, gdje izlazite, šta vas zanima. Naravno, isto potražite i na njenom profilu, možda ona za kojom čeznete nije neko s kim biste se složili.

 • Umjerenost

  Ovakav način upoznavanja pruža nebrojene mogućnosti, a među njima i ono što mnogi, nažalost, koriste – laž. Ovo, i to nikada nemojte da zaboravite, nije dobra ideja. Svakom napisanom riječju vi težite da se vidite i upoznate lično, a kada se to dogodi, ona će neminovno saznati sve ono što ste pokušali da sakrijete.

  Zato kada o sebi govorite pohvalno (jer ko je lud da ističe svoje mane?), imajte mjere i ni u kom slučaju ne predstavljajte sebe u pogrešnom svjetlu. (menshealth.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje