Srijeda, 21. Oktobra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Potrebno je 60 dejtova da muškarac i žena shvate da su stvoreni jedno za drugo

Koji je prvi korak u vezi na koji se odlučujete?

Je li to priznanje da ste zaljubljeni? Ili ćete mu reći da je upravo on muškarac vašeg života? Ili ćete otići s njim u krevet već nakon prvog ili drugog izlaska?

Britanski naučnici napravili su anketu u kojoj je sudjelovalo više od 100.000 ljudi, a ciljem ispitivanja navika kada je zaljubljivanje u potencijalnog partnera u pitanju. U anketi je tako otkriveno da se parovi odluče za prvi seks najčešće nakon četvrtog izlaska. Međutim, prvi poljubac pada nakon drugog izlaska, i to već u prvoj sedmici “veze”.

  • Čarobne riječi “volim te” (ili “zaljubljena sam”) izgovaraju se u prosjeku nakon 14. spoja – bez obzira na to vjeruju li parteri u ljubav na prvi pogled ili ne.

    “Novi” partneri viđaju se u početku veze prosječno dvaput sedmično, a u krevetu će završiti obično nakon dvije sedmice izlaska. Nova partnerica (ili partner) s ekipom će se upoznati nakon šest spojeva (ili tri tjedna), a roditeljima će vas predstaviti nakon šest sedmica ako veza krene ozbiljnim putevima.

    Potrebno je najmanje 60 spojeva, otkriva anketa, da parovi shvate da su stvoreni jedno za drugo te da njihova veza ima perspektivu, odnosno da bi mogli započeti zajednički život. (cosmopolitan.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,