Utorak, 7. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Potopite drvene kuhače u kipuću vodu i otkrijte koliko su zaista prljave

Preuzmite sliku

Kuhača je osnovni predmet u svačijoj kuhinji – ali kako znati kada je vrijeme da je bacite i počnete koristiti drugu, ili da je možda zamijenite silikonskom koja je više higijenska i otpornija na toplinu.

Australski kuhar predložio je da pribor za kuhanje natopite u kipućoj vodi kako biste vidjeli koliko su ti predmeti zapravo prljavi. Rezultati su iznenađujući.

Bivši sudac MasterChef Australije, Matt Preston, smislio je ‘test drvene kašike’, tako da kuhari mogu odrediti je li vrijeme za bacanje ili za zamjenu drvenih kuhinjskih predmeta, kao što je to kuhača, prenosi 24sata.hr.

Jednostavno stavite kuhaču u šolju kipuće vode na 20 minuta kako biste vidjeli koliko je prljava.

 • Nakon ovog testa mnogi su ostali šokirani prljavštinom koja je izašla van, iako su neki rekli da kuhače svaki dan temeljito čiste.

  Neki od komentara na Facebooku su bili: ‘Ova ide u kantu za smeće’,'Ja svoje perem svaku večer u mašini za suđe, ali ni to nije zaustavilo prljavštinu. Šokirana sam.’

  Mnogi su rekli i kako će se sada prebaciti na plastično, silikonsko posuđe.

  Neki su još rekli kako je upravo to razlog zbog kojeg ne koriste drvene kuhače, a drugi su rekli da više neće nakon što su vidjeli video.

  Matt Preston savjetuje prelazak s drvene kašike na silikonsku.

  – Ona je higijenska, otpornija na toplinu i fleksibilnija. Drvene kašike nisu toliko higijenske, a i upijaju puno mirisa – rekao je. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,