Utorak, 11. Avgusta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Potezi koji zaljubljenost pretvaraju u ljubav

Istraživanja su pokazala da aktivnosti koje stimulišu produkciju dopamina mogu probuditi romantična osjećanja. Samo ih morate pokrenuti…

1. Probudite njegovu ljubomoru

Naravno, u sitnim dozama. Uputite najslađi osmijeh konobaru dok ste s njim na večeri ili zagrlite njegovog drugara. Ovi suptilni potezi koji pokreću ljubomoru pokazaće vašem dragom da vas drugi muškari itekako primjećuju. Sama pomisao na to da bi partner mogao zastraniti pojačava aktivnost dopamina. Istraživanja su pokazala da ste u očima partnera vrjedniji kad vas drugi žele. No budite pažljivi s ovom taktikom. Flertujte taman toliko da vaš dečko vidi da ste poželjni drugima, ali bez prave prijetnje njegovim osjećanjima, piše cosmopolitan.hr.

2. Ponekad pobjegnite od njega

Ne držite dragog grčevito za ruku ili još gore nogu i nemojte ga moliti da ne ide ako mora otići i to dobro znate. Ništa nije toliko neprivlačno kao očajničko ‘ne ostavljaj me!’ Kad se u trenucima rastanka ponašate ležerno u njegovoj se glavi roje pitanja, a rezultat toga je dopaminski odgovor koji pojačava njegovu želju da vrijeme provodi s vama. Sljedeći put kada se budete rastajali dajte mu brzinski poljubac i krenite svojim putem ili budite vi ta koja će prekinuti telefonski razgovor, koja će prekinuti večernje druženje i otići kući ili napustite njegov stan pre nego se probudi. Ljudi uvijek žele ono što ne mogu lako dobiti.

3. Natjerajte ga da se zaljubi u vas i pustolovine koje ga s vama očekuju

Predvidljivost je najbrži ubica ljubavnog apetita. Zato zaboravite na mirne večeri uz dostavu hrane i iznajmljeni film. Umjesto toga napravite nešto neočekivano. Ugurajte ga napola obučenog sa sobom pod tuš. Nova i uzbudljiva iskustva stimuliraju ljubav jer podižu aktivnost dopamina u mozgu. Igrajte igru pitanja i postavite ona koja će vam otkriti o kojim aktivnostima sanja. Kada saznate da npr. oduvijek želi roniti upišite vas oboje na kurs. Iznenadite ga i ubuduće će ga zabava i uzbuđenje zbog te aktivnosti asocirati na vas. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,