Ponedjeljak, 14. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Postoji 12 psiholoških tipova ljubavnika: Prepoznajete li sebe i svog partnera?

Preuzmite sliku

Mogli biste biti avanturist, senzualac ili učenjak…

Ako ste imalo poput nas, onda volite testove ličnosti. Nema ništa bolje od psihološkog objašnjenja zašto ste čudna/ dosadna/ smiješna osoba kakva jeste – zato smo svi toliko duboko opsjednuti zvjezdanim znakovima, zar ne? Pa, ispostavilo se da postoje i tipovi ljubavničke osobnosti, a što može objasniti zašto se ponašamo onako kako se ponašamo u seksualnim i romantičnim vezama – te kako ih poboljšati.

Ovih 12 vrsta ljubavnika identificirala je dr. Britney Blair, psihologinja koja stoji iza nove aplikacije za seksualni wellness pod nazivom ‘Lover’. Britney je sa svojim timom razvila alat u aplikaciji koji pomaže ljudima da prepoznaju u koji tip ljubavnika spadaju – i daje im personalizirane preporuke i savjete. Da biste saznali ko ste, preuzmite aplikaciju i napravite test – ili pročitajte više o svakom profilu ljubavnika u nastavku.

Razboriti ljubavnik

Kakvi ste: rezervisani, strpljivi i tajanstveni, odmjereni ste ljubavnik

Šta trebate: osjećaj povezanosti, intimnosti i ugode u blizini partnera preduvjet je za ugodan seks. Neki bi mogli reći da ste izbirljivi ljubavnik, ali za one koji vas poznaju, shvataju da su seksualno zadirkivanje i nakupljanje dio stvaranja intenzivnog seksualnog iskustva, prenosi cosmopolitan.hr. 

Vaš savršeni ljubavnik: kada dođe vrijeme za istraživanje novog teritorija u spavaćoj sobi, vrlo ste znatiželjni… i polako se prepuštate. U krevet ćete ući samo s nekim ko je spreman uzeti u obzir vaše potrebe i želje. Iz tog ćete razloga obično završiti s nevjerojatnim i ljubaznim ljubavnicima koji znaju kako zadovoljiti i tijelo i mozak.

Ljubavnik odmetnik

Kakvi ste: samopouzdani seksualno nabijeni go-getter, volite ništa više nego dobar provod! Intenzivan ljubavnik, sa strašću za isprobavanjem novih stvari i divljim seksualnim duhom.

Šta vam treba: vaša seksualna sloboda omogućuje vam seks kakav želite, a drugi mogu lako osjetiti vaš seksualni duh.

Vaš savršeni ljubavnik: možda niste tip osobe koja ima tip, jer privlačnost možete vidjeti kod mnogih različitih ljudi. Ne morate biti u ozbiljnoj vezi da biste se seksualno otvorili. Za vas je zadovoljstvo na prvom mjestu.

Ljubavnik pustolov

Kakvi ste: seksualna snaga koja ne pokazuje strah kada je riječ o istraživanju seksualnih puteva – posebno kod nekoga u koga imate povjerenja.

Šta trebate: seks je za vas također iskustvo zbližavanja i povezivanja, jer je napaljivanje partnera nešto što ujedno napaljuje i vas.

Vaš savršeni ljubavnik: da bi dugoročno partnerstvo napredovalo, vama trebaju i divlji seks i duboka emocionalna veza. Ali prvo se morate osjećati sigurno i zaštićeno u svom partnerstvu.

Ljubavni romantičar

Kakvi ste: najbolje napredujete u duboko povezanom partnerstvu i učinit ćete sve što je potrebno za stvaranje romantične bajke.

Šta vam treba: seks vidite kao produžetak veze koju imate s nekim. Budući da ste rezervisani, može potrajati vrijeme da pronađete partnera kojem možete vjerovati i s kojim ćete se osjećati sigurno.

Vaš savršeni ljubavnik: nikada ne želite da se vaš ljubavnik osjeća kao seksualni objekt pa vodite računa da se osjeća voljeno i cijenjeno. I dok uspijevate biti na oprezu dok se ne osjećate stvarno sigurnim u nekoga, jednom kad na nekoga padnete, obično tresnete svom snagom.

Ljubavnik altruist

Kakvi ste: nesebični, velikodušni i intuitivni, prekrasan ste osoba koja u spavaćoj sobi daje sve.

Šta trebate: za vas ništa nije ljepše od gledanja partnera izgubljenog u muci strasti, a ako nešto ne klikne, brzo se prilagodite.

Vaš savršeni ljubavnik: za vas je bit seksa u tome biti prisutni jedno za drugo. Ali ovdje se ne radi samo o fizičkoj strani, vi se također želite osjećati povezano sa svojim partnerom. Večeri udvoje, uzajamna odanost i predanost neophodni su da biste se osjećali cijenjeno.

Ljubavnik filozof

Kakvi ste: svjesni i otvoreni prema vlastitim željama, nisu vam strani erotski materijali i fantazije. Jedna od vaših najvećih seksualnih snaga je sposobnost da iskoristite snagu svoje mašte da istražite seksualnu želju i pomaknete granice.

Šta trebate: vaša bi želja, naravno, bila sve što podrazumijeva vašeg partnera.

Vaš savršeni ljubavnik: ne bojeći se preuzimanja rizika ili eksperimentiranja sa sobom, sretni ste zbog samozadovoljstva. Ali, možete biti rezerviraniji prema drugima i često vam treba vremena da se osjećate ugodno prije nego što istražite seksualne želje s drugom osobom.

Ljubavnik šarmer

Kakvi ste: koketni, slobodni i zabavni; seks je za vas gotovo rekreativna aktivnost u kojoj stvarate veze s drugima.

Šta vam treba: seks s novim ljudima, ili više njih, može biti nešto što ćete pozvati u svoj život. Budući da se ne bojite tabua i nemate predrasuda, skloni ste eksperimentima. To vas može dovesti do seks klubova, festivala i drugih hedonističkih mjesta.

Vaš savršeni ljubavnik: nije vas briga što drugi misle o vama, vama je potreban neko ko će se sa zadovoljstvom i velikim osmijehom na licu prepustiti svakoj vašoj ideji.

Predani ljubavnik

Kakvi ste: vjeran, iskreni i odani, cvjetate u monogamnoj vezi.

Šta trebate: najbolje se osjećate kada erotske iskre lete samo između vas i vašeg partnera, a svoja seksualna iskustva volite zadržati privatnim.

Vaš savršeni ljubavnik: zaljubiti se i ostati zaljubljeni velik je dio vašeg seksualnog iskustva. Način na koji je strukturiran odnos i kako se seks događa u tom sigurnom prostoru je ono što vas uzbuđuje. S pravim partnerom redovno uživate u seksu i uživate u maštanju i razmišljanju o seksu.

Ljubavnik muza

Kakvi ste: karizmatična osoba koja emitira visoku seksualnu energiju. Vrlo ste izražajni u govoru tijela i kontaktu očima i skloni ste koristiti geste za razliku od riječi.

Šta trebate: za vas su bliskost i povezanost primanje užitka. Želite da vas obožavaju, žele, vole. Želite da vas miluju, dodiruju i ljube, u potpunosti prihvatajući svoju ulogu primatelja užitka.

Vaš savršeni ljubavnik: potreban vam je partner koji je spreman dati većinu davanja u krevetu, i ko će rado prihvatati vaše upute.

Ljubavnik suveren

Kakvi ste: vi ste sinonim za seksualnu snagu. Majstor ste pružanja užitka, izvrstan komunikator i samopouzdan ljubavnik.

Šta trebate: koketiranje s nečim pomalo tabuiranim, kao i usporeno kretanje i igranje na sigurno.

Vaš savršeni ljubavnik: prirodno ste dominantni, ali ipak trebate partnera kojemu možete dopustiti da povremeno preuzme odgovornost za istraživanje novih načina vođenja ljubavi.

Ljubavnik učenjak

Kakvi ste: iako ste prirodno opušteni i rezervirani, pažljivi ste ljubavnik kojemu je najudobnije u ljubavnoj vezi. Smatrate se ljubavnikom koji ne žuri u krevet ni sa kim.

Šta trebate: osim što volite da se vama ugađa, volite i partneru pružati ono što želi. Ugađanje njihovom užitku je način na koji se povezujete.

Vaš savršeni ljubavnik: prirodno preuzimate ulogu učenika iskusnijeg partnera. To hrani vašu želju da se osjećate zaštićeno i zbrinuto. A kada upoznate partnera koji voli voditi, ovo je sjajna dinamika koja pozitivno djeluje na oboje, stvarajući uvjerljivo i snažno partnerstvo.

Senzualni ljubavnik

Kakvi ste: senzualistu je seks svojstveni i važan dio života.

Šta vam treba: vi svim srcem tražite užitak, uživate u dubokoj senzualnosti; od masaža do maženja i ljubljenja do nježnog milovanja vašeg tijela.

Vaš savršeni ljubavnik: neko koga možete razgoliti, dodirnuti i istražiti s ljubavlju i lakoćom. Kao takav, seks često za vas može biti duhovno izvantjelesno iskustvo, i nešto čime se vaši ljubavnici oduševljavaju.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,