Utorak, 27. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Postale poznate kao najljepše blizankinje: Uskoro će postati tinejdžerice, evo kako danas izgledaju…

Preuzmite sliku

Čim je rodila, Jaqi Clements je uočila da su njene blizanke prilično lijepe. Šarmantnošću su privlačile sve oko sebe, a nije bilo fotografije na kojoj su ispale smiješno. Zbog simetričnih crta lica, velikih očiju i baršunaste kože, Jaqi je vrlo brzo došla na ideju da kćerkice gurne u svijet dječjih modela.

Na njihov sedmi rođendan, 7. jula 2017., upisala ih je u agenciju. Osim što su se bavile plesom i plivanjem, Ava Marie i Leah Rose Clements tako su dobile još jedan hobi.

“Nisam se iznenadila što su počele skakati od sreće i što nisu mogle dočekati da se počnu baviti modelingom”, izjavila je ponosna mama.

  • Djevojčice su bile motivisane i ubrzo je stigla prva poslovna ponuda. Jaqi se javio vlasnik dječjeg butika i zamolio je da mu dostavi nekoliko fotografija svojih kćeri. Pošto nije imala sredstava, majka je blizanke fotografisala sama starim fotoaparatom. Tako su njene kćerke dobile i prvi portfolio, kao i Instagram profil. To je bio korak koji ih je proslavio. Takoreći preko noći su dobile 300.000 pratilaca, što je brojka o kojoj sanjaju mnogi influenceri, prenosi index.hr.

  • Blizanke Clements ovoga ljeta proslavile su 12. rođendan i manje od godine dana dijeli ih do tinejdžerske dobi. Imaju 1.8 miliona pratilaca na Instagramu i ugovore s mnogim brendovima odjeće, a bile su i na naslovnicama nekoliko časopisa.

    “Neki kažu da cure uvijek izgledaju tužno. Iako cijenim tuđu brigu, one su sretne. Imaju nevjerovatno djetinjstvo i puno prijatelja s kojima se mogu svaki dan igrati”, ističe Jaqi, koja se našla na meti kritika i zbog toga što kćerima dopušta da se šminkaju.

  • “Jedna poza ne definiše njihovu osobnost ili kvalitetu života. One glume… I očito im jako dobro ide kada mogu stvoriti dojam da su nešto drugo osim sretnih djevojčica”, tvrdi mama.

    Modelingom se bavi i brat slavnih blizanki, dječak Chase. Majka kaže da uvijek osigurava da sva djeca imaju dovoljno vremena za školu, hobije i prijatelje, a tek onda za modeling.

  • “Nikad ne bih svojoj djeci ukrala djetinjstvo. Neki su me i za to optuživali. Blizanke su pune energije, ne zanemaruju ni školu ni prijatelje. Brinem da su odmorne, unatoč silnom entuzijazmu kojim se mogu pohvaliti”, zaključuje Jaqi. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje