Utorak, 9. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Posao snova: Budući izvršni direktori spavanja treba samo da se bace na dušek

Preuzmite sliku

Da li ste ikada poželjeli da ostanete u krevetu i primate platu za spavanje? Sada je to moguće, piše “Daily star”.

Stručnjaci za enterijer iz “Hilarisa” traže novog “izvršnog direktora spavanja” u okviru planiranog eksperimenta.

Uspješan kandidat zaradiće ukupno 24.000 funti. To je 1.428 funti tokom ciklusa od 15 dana da se njegov san prati u raznim uslovima, odnosno nešto manje od 100 funti dnevno, a kompanija će pokriti i njegove putne troškove.

Kompanija želi da otkrije kako svjetlost i zvuk ometaju san, koji je ključni dio zdravog života. Postoje mnogi faktori koji sprečavaju ljude da odspavaju svojih preporučenih sedam sati, a da bi otkrili koji su to faktori iz “Hilarisa” su voljni da plate dobrovoljce da spavaju.

Srećni volonter biće pozvan u njihovu kancelariju u Nottinghamu, gdje će biti postavljena kontrolna zona a “spavač” će morati da nosi uređaj za praćenje sna. Taj uređaj će pratiti kako različiti uslovi utiču na kvalitet odmora u različitim vremenskim periodima.

Ti uslovi uključuju upotrebu tamnih zavjesa, različitog osvjetljenja i zvukova. Nakon što odrijema, volonter će morati da popuni upitnik kako bi “Hilaris” uzeo u obzir i njegove lične poglede.

“Ovo je sjajan način da vidimo na koji način svjetlost i zvuk utiču na kvalitet sna. On je veoma važan a mnogi ne cijene kako čak i tračak svjetlosti može omesti neophodnih sedam sati sna”, kažu iz kompanije, dodajući da željno iščekuju novog radnika i rezultate eksperimenta.

Zainteresovani mogu da se prijave do ponoći 9. aprila. (Blic.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje