Petak, 19. Juli 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Posao iz snova: Ona putuje po svijetu i odsjeda u vrhunskim hotelima

Da vam neko ponudi posao koji se sastoji od putovanja svijetom, odsjedanja u vrhunskim hotelima, uživanja u fantastičnoj hrani i sunčanja pored bazena, vjerojatno biste ga samo gledali u nevjerici.

 • Hotel review job
 • Rhiannon Taylor “radi” upravo to. Ukratko, njen je posao – godišnji odmor.

  Naime, ova 29-godišnja Australka svoju je ljubav prema fotografiji pretvorila u biznis zahvaljujući kojem putuje svijetom, odsjeda u hotelima i nakon toga na svojoj stranici In Bed With.me piše recenzije i objavljuje fotografije.

  Primijetila je da na tržištu postoji praznina za elegantne recenzije hotela širom svijeta, a piše o svemu, o pitama, krevetima i posluzi i već je proputovala svijet iako je to zahvaljujući prijašnjem poslu imala priliku učiniti ranije.

  “Sedam godina radila sam kao fotografkinja što mi je omogućilo da vidim razne dijelove svijeta. Bilježila bih koji hotel u Miamiju ima najbolju pitu ili koji hongkonški hotel ima najbolje krevete. Prije godinu dana svoja sam iskustva odlučila kompilirati u online magazinu i tad su stvari krenule. Naziv je malo drzak, ali koncept je jedinstven”, govori ona.

 • posao-iz-snova-putovanja-recenzije3
 • “Budući da sam tokom godina razvila odnose s hotelima i PR kompanijama, mogla sam ih kontaktirati i provjeriti jesu li zainteresovani da ih posjetim i o njima nešto napišem. Na moju sreću, par njih dalo mi je šansu, a ostalo je historija”, dodaje Rhiannon koja hotelima nakon posjeta poklanja i profesionalne fotografije koje kasnije mogu koristiti u vlastitoj promociji.

  “Društvene su me mreže katapultirale. To je najbolji način da pokažete kako i šta radite. Sarađujem i s turističkim zajednicama i pomažem im da stvaraju kampanje što mi dodatno pokriva putovanja i troškove”, dodaje na kraju. (Avaz)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje