Subota, 25. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Popularna metoda: Istetovirali mu kosu koju je izgubio nakon nesreće (VIDEO)

Preuzmite sliku

Sve više ćelavih muškaraca odlučuje se za mikropigmentaciju vlasišta. Radi se o načinu tetoviranja gdje glava izgleda kao da ima kosu ošišanu na jako kratko ili je obrijana

Iako mnogim ženama ne smeta što je muškarac ćelav, a nekima je to čak i seksi, momci sve češće odlaze na tetoviranje vlasišta kako bi izgledali kako da im je kosa ošišana na kratko, odnosno obrijana. Radi se o mikropigmentaciji – bojanju folikula, a rezultat je zaista fantastičan.

Na takav tretman otišao je i Simon Lane (44) iz Velike Britanije. Dosadilo mu je svako jutro trošiti oko sat i pol da bi prikrio svoju ćelavost. On nije ostao bez kose zbog genetske predispozicije, već je u djetinjstvu imao nesreću u kojoj mu je vlasište bilo opečeno te mu kosa više nije rasla. Imao je svega dvije godine kad je povukao vrući čajnik na sebe. Do 22 godine života nosio je periku i još se sjeća kako su mu se djeca u školi smijala zbog toga, skidali su mu periku i ponižavali ga. Najgore mu je bilo u pubertetu. Tad mu se samopouzdanje srozalo do te mjere da je izbjegavao druženja i izlaske, piše Daily Mail.

Četiri puta je bio na transplataciji vlasi, ali niti jedna nije uspjela. Bio je očajan. Čuo je za mikropigmentaciju vlasišta – metodu kojom se na glavi iscrta oko 40.000 tamnih tačkica kako bi se stvorio privid kose koja raste. Postupak traje između dva i pet sati, ovisno koju površinu treba prekriti. Cijena se u Velikoj Britaniji kreće od 500 do 4000 funti.

Simon kaže da je presretan rezultatom i da mu se konačno samopouzdanje vratilo. Više ne izbjegava odlazak na bazen ili druge aktivnosti na kojima je njegova ćelavost dolazila do izražaja. Otvorio je svoj salon za tetoviranje u kojem radi mikropigmentaciju vlasišta i ženama, ne samo muškarcima. (24sata.hr)

 

U ovom videu je više primjera – prije i poslije:

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje