Četvrtak, 23. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Popaj iz stvarnog života: “Mnogi se uplaše kada me vide, a djeca mi odmah priđu”

Preuzmite sliku

Mnogi se uplaše kad ga lično upoznaju. No njemu to ne smeta. Najdraža i najzabavnija su mu mala djeca koja mu prilaze. Nadimak Popaj su mu dale navijačice dok je bio u hrvačkom timu u školi…

Jeff Dabe (59) je u školi dobio nadimak Popaj i kaže da se svi ‘zalede’ kad ga vide u stvarnom životu zbog njegovih ogromnih ruku i šaka. Šampion u obaranju ruke, nevjerovatno liči na lika iz crtića.

Čak i kao beba Jeff je bio ogroman i njegovi su ga roditelji zbog golemih ruku odveli ljekarima da provjere ima li abnormalnosti. Iako su ga testirali, njegovi glomazni udovi i obujam podlaktica od 49 cm ostaju neobjašnjivi, prenosi 24sata.hr.

 • Mnogi se uplaše kada me vide.

  – Mnoge od njih jednostavno vidite da se zamrznu na minutu. Ne žele razgovarati. Malo je smiješno. Odmah znam kad me neko primijeti, vidi im se na licu i isprva ne mogu vjerovati – priča Dabe.

  No njemu to ne smeta. Najdraža su mu mala djeca.

  – Mala djeca su ta koja su najsmješnija. Nisu sramežljivi i odmah mi priđu i ispituju me, što mi se sviđa – kaže Jeff.

  Djeca su mu zabavna jer ne vide ništa loše u tome, dok se drugi više čude njegovom izgledu.

  @jeffdabe Big thanks to everyone that stopped to say hi , get a pic or just a smile and a nod 😄 I see all of u and appreciate it 👊🏼💯💕#teamdabe #jeffdabe💪💪💪 #grandpasoftiktok #tiktok #LikeAMonarch #fyp #PostitAffirmations #trending #fypシ #bighands #cheetos #fritolay #funsize #armwrestling #champion ♬ original sound – Jeff Dabe MN Armwrestler

  – Neki se isprva boje razgovarati sa mnom zbog moje veličine, a onda kad me upoznaju… kažu da sam fin i tako to… – objašnjava.

  Kada ga pitaju hoće li se neki hrabri stranci ikad pokušati potući s njim, on se samo nasmije.

  – To je bilo u danima kada sam visio po barovima. Uvijek sam mogao prići tipu koji bi pokušao napraviti problem nakon nekoliko pića – priznaje Jeff.

  @jeffdabe Oh yeah 🤓💪🏼👊🏼 #pushups #pushupchallenge #jeffdabe💪💪💪 #grandpasoftiktok #tiktok #fyp #warmup #PostitAffirmations #bighands #trending #fypシ #tiktockers ♬ Oh Yeah – Ferris Bueller

  Navijačice su mu dale nadimak Popaj dok je bio u hrvačkom timu u školi i od tada se to zadržalo, no nikad mu to nije smetalo, čak je, priznaje i sam, uživao u pažnji kao dijete.

 • Proveo je godine pobjeđujući na tamičenjima u obaranju ruke, uključujući i titulu državnog prvaka. Popularnost mu je porasla kada su njegova supruga i kćerka s njim krenule snimati klipove na društvenim mrežama.

  @jeffdabe I’m the problem, it’s me 😆 #jeffdabe💪💪💪 #grandpasoftiktok #cookie #christmas #snowman #itsme #hi #AEHolidayCard #tiktok #fyp #sausagefingers ♬ Anti-Hero (Edit) – Taylor Swift

  – Ne mogu vjerovati da su jednostavna videa u kojima ja nešto radim po kući popularna… Još uvijek ne mogu vjerovati da to što radim putuje po cijelom svijetu. To može biti i mali video… – kaže on. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,