Petak, 27. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Ponosna na svoj izgled nakon poroda: ‘Moje tijelo predstavlja ljubav koju sam izrasla u sebi’

Preuzmite sliku

Laura Mazza majka je troje djece, a njena iskrena objava o izgledu njenog tijela nakon njihovog rođenja oduševila je mnoge.

Ona kaže kako je ponosna na svoje tijelo koje je ‘stvorilo život’, da ga je prihvatila kakvo je i zavoljela puno više nakon poroda.

,,Bila sam tako ponosna na svoje tijelo prije djece, ali iz pogrešnih razloga. Nekad sam se osjećala prihvaćeno samo zbog svog izgleda. Bila sam privlačnija muškarcima, a i kupovanje odjeće je bilo lakše. Nikad me nisu ispitivali o zdravlju, ali stvarnost nije bila takva. Imala sam užasno strogu prehranu.”, kazala je Laura u svojoj objavi.

Njena prehrana bila je toliko stroga da često uopće nije imala energije, a i dobijala je glavobolje od premalo hrane. Sve je rezultiralo prejedanjem nakon nekoliko dana, ali i pojavom poremećaja prehrane. Nikad se nije osjećala ispunjeno i uvijek je htjela smršaviti, sve dok nije dobila djecu.

,,Sad? Sretna sam. Oslobođena sam tog razmišljanja. Ne potvrđuje me ono šta drugi misle o meni. Stvorila sam život. Tri mala života. Tri prekrasna dječaka. I ne mogu smisliti bolji razlog da se tako ponosim svojim tijelom. Moje tijelo predstavlja ljubav koju sam izrasla u sebi, i to je nešto zbog čega se mogu osjećati tako ponosno i ispunjeno.“, objasnila je.

Njena objava skupila je nekoliko stotina lajkova i komentara na Instagramu, a mnogi su ostali oduševljeni njenom hrabrošću. ,,Ovo je bilo nešto što sam stvarno trebala čuti. Sada se osjećam kao da mogu prihvatiti sebe.”, samo je jedan od mnogobrojnih komentara. (vecernji.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,