Srijeda, 4. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pokazala kako je lako lažirati “prije i poslije” fotke: “Ovo su sekunde razmaka”

Preuzmite sliku

Fitness trenerica s Novog Zelanda Anjuli Mack pokazala je šta čini dobra poza za fotografiju.

“Ovo nisu fotografije ‘prije i poslije’. Iako me ne bi iznenadilo da razne kompanije koje promoviraju dijete i dodatke za prehranu iskoriste ovo za svoje promocije. To se stalno događa. Kompanije vrebaju ljude koji očajnički traže brza rješenja, ali u stvarnosti to je samo uvlačenje trbuha. Ovo su sekunde razmaka”, objasnila je Anjuli uz dvije fotografije – na jednoj joj je trbuh potpuno ravan, a na drugoj izgleda napuhnuto.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli YouTube Anjuli Mack 🎥 AUCKLAND (@anjuli_fitforlife)

“Kad sjedim, imam šlaufe. Kako da ih se riješim?”, “Trbuh mi na kraju dana izgleda napuhnuto”, “Toliko se trudim, a još imam viška oko trbuha”, samo su neki od komentara koje, kako kaže, redovito prima u svoj DM.

Sad je odlučila poslati nekoliko poruka svima.

“Ne možete treningom nadigrati prehranu. Da biste izgubili masno tkivo s bilo kojeg mjesta, morate imati kalorijski deficit (unositi manje kalorija nego što vaše tijelo treba za održavanje). Ugljikohidrati nisu neprijatelji. Možete jesti hljeb i tjesteninu. Ali ključ je u umjerenosti i usklađivanju s vašim ciljevima.⁣⁣ Društveni mediji i časopisi NISU stvarni život.

Stvoreni su prema onome što neko želi da vidite. Nikada nećete vidjeti 100% nečijeg života online. Usredotočite se na sebe. Ne pokušavajte kopirati XYZ, pomodne dijete ili trošiti novac na detoksikacije. Samo pripremite plan i držite se njega. Vjerujte svom treneru i procesu. Ja bih voljela da sam od prvog dana uzela trenera. Budite dobri prema sebi! S godinama nećete brinuti o noći kad ste prekršili dijetu s prijateljima ili o odmoru s obitelji gdje ste se osjećali loše jer ste doručkovali sa švedskog stola. Želite pamtiti samo uspomene s voljenima”, poručila je.

Ovo nije prvi put da ova trenerica objavljuje slične stvari. Nedavno je pokazala i kako izgleda ujutro, a kako nakon niza obroka za koje zna da ne odgovaraju njenom metabolizmu. (index.hr)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli YouTube Anjuli Mack 🎥 AUCKLAND (@anjuli_fitforlife)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,