Nedjelja, 25. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Počinje sezona raskida: Kako partneru reći da je gotovo

break up end relationship
Preuzmite sliku

Jeste li znali da je sezona raskida upravo počela?

break up end relationshipAko je vjerovati Facebookovoj statistici, u ovo doba godine broj korisnika koji iz statusa “u vezi” prelazi u “sami”, počinje naglo rasti da bi vrhunac dostigao uoči Nove godine.

Čak i ako je došao kraj, nema razloga da bilo ko bude povrijeđen više nego što je neophodno. Šta nikako ne treba uraditi? Nikada ne ostavljajte nekoga e-mailom ili SMS-om, to je uvredljivo i ponižavajuće iskustvo za osobu koju ste do jučer voljeli. To što više nema ljubavi, nije razlog da budete nepristojni i sakrijete se iza mogućnosti koje nam pruža savremena tehnologija.

Jednako je ružno i ako samo nestanete. Iako vam to može djelovati jednostavnije, jer ćete time izbjeći neprijatan razgovor, nemojte to raditi. Ako ste već donijeli odluku, minumum poštovanja zahtijeva da je partneru saopćite u lice.

Sigurni ste da ne želite ostati u vezi? Iako nema dobrog trenutka da to saopćite partneru, pobrinite se da mu svoju odluku barem ne saopćite baš večer prije razgovora za posao, važnog ispita ili nečega sličnog.

Ne mijenjajte status na Facebooku prije nego što razgovarate sa partnerom. Nije lijepo da svi vaši prijatelji saznaju da ste raskinuli prije nego što to sazna onaj koga se, zapravo, jedino tiče, prenosi Avaz.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: