Ponedjeljak, 26. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Pogled na zvjezdano nebo iz toplog kreveta: Ovo je najpopularnija zimska destinacija

Preuzmite sliku

Iako zimi okovan snijegom i ledom, sjever je idealno mjesto za magična putovanja. Praćenje aurore borealis jedan je od najvećih trendova u putovanjima, gdje se brojni turisti odlučuju da posjete najpopularnije destinacije čak i pod vrlo niskim temperaturama kako bi mogli posmatrali ovo prirodno čudo.

Zimsko putovanje o kojem sanjamo

Ovu magičnu i jednu od najljepših prirodnih pojava na svijetu možete vidjeti na krajnjem sjeveru Zemlje, a gdje god je posmatrali svi koji su iskustvo doživjeli jedva da su ga riječima mogli opisati. Kako takve magične trenutke želimo zadržati što je duže moguće i učiniti ih posebnijim u skandinavskim zemljama dosjetili su se kako hedonistički da doživite aurore borealis, prenosi journal.hr.

  • Mnogi se hoteli otvaraju usred “ničega” kako bi svojim gostima pružili nezaboravno zimsko iskustvo. Jedan od njih je i The Northern Lights Village, koji se nalazi u mjestu Saariselkä u Laponiji, Finskoj. Smještaj se sastoji od mnogo malih kućica/soba sa staklenim krovom. Krevet je smješten na savršenoj poziciji da iz kreveta možete posmatrati sjeverno nebo i uživati kao nikada do sad. (Tuzlanski.ba)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje