Petak, 9. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Podmladite se za samo 30 minuta

podmladite-se
Preuzmite sliku

Izdvojte pola sata za jednu brzu šetnju, svaki put kada možete. Time ćete pokrenuti metabolizam i cirkulaciju, a svjež zrak će vam dati zdravo rumenilo i sjaj na obrazima

\"podmladite-se\"Osjećate se i izgledate umorno i bezvoljno? Postoji nekoliko vrlo lakih načina da se za svega pola sata osvježite, podmladite i oraspoložite.

Krema u hladnjaku

Da biste umanjili natečenost kapaka, držite svoju kremu za predio oko očiju u hladnjaku. Hladnoća steže krvne žile čime pomaže da napuhnutost splasne i pruža osjećaj osvježenja.

Izvucite pramenove

Oživite svoju kosu izvlačenjem pramenova koji će značajno dati na sjaju, osviježiti i uljepšati frizuru, a licu dati svježinu i mladenačkiji izgled. Najbolje od svega je što pramenove možete i sami ofarbati kod kuće, prenosi Broj1.hr

Stiliziranje obrva – ne pretjerujte!

Stilizirajte obrve. Visoki i dugački lukovi uokviruju lice i momentalno otvaraju pogled, djelujući kao instant podizanje kapaka. Počupajte suvišne dlačice na vanjskim uglovima obrva i blago pređite olovkom u boji vaše obrve da biste doveli izgled do savršenstva. Ne pretjerujte sa čupanjem, jer ćete tako izgledati starije.

Sjajna koža

Nanosite kremu za učvrščivanje kože, naročito na vrat i dekolte. Zategnuta i sjajna koža prvi je preduvjet za mladenački izgled, zbog čega je mlijeko za tjelo neophodno.

Šišanje slojevito

Ukoliko želite frizuru koja će vam skinuti pet do deset godina, opredjelite se za stepenastu. Recite frizeru da vam kosu ošiša slojevito, pa će ona izgledati lepršavo i nestašno.

Brza šetnja

Izdvojte pola sata za jednu brzu šetnju, svaki put kada možete. Time ćete pokrenuti metabolizam i cirkulaciju, a svjež zrak će vam dati zdravo rumenilo i sjaj na obrazima.

Boja laka

Čak i nokti mogu doprinjeti mlađem izgledu. Skratite ih, nalakirajte u neku veselu boju poput roze, crvene ili ljubičaste, i odmah ćete primjetiti da vam šake djeluju podmlađeno.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: